Saadet Partisi'e bir darbe de Çorum'dan   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-08-2010 (22:36)   Son Mesaj: 10-08-2010 (22:36)    Cevap: 0    Gösterim: 757  

    10-08-2010

    Saadet Partisi'e bir darbe de Çorum'dan

    Saadet Partisi'e bir darbe de Çorum'dan


    SP eski İl Başkanı Osman Aktı ve bir grup partili, Çorum İl Yönetimi olarak Numan Kurtulmuş'un yanında olduklarını belirterek, Saadet Partisi'nden ve bulundukları parti görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

    Saadet Partisi (SP) Çorum İl Başkanı Osman Aktı ve il yönetim kurulu üyeleri partilerinden istifa etti.Parti binasında basın toplantısı düzenleyen SP eski İl Başkanı Osman Aktı ve bir grup partili, Çorum İl Yönetimi olarak eski SP lideri Numan Kurtulmuş'un yanında olduklarını belirterek, bu kararlarıyla Saadet Partisi'nden ve bulundukları parti görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

    Saadet Partisi'nde yaşanan olayların Türkiye siyaset gündemini uzun süreden beri meşgul ettiğini dile getiren Aktı, ülke genelinde olduğu gibi, Çorum'da da SP camiasının bir yol ayrımına gelerek karar vermek zorunda kaldığını belirtti.

    Gelinen noktada ne il başkanlarının, ne ilçe başkanlarının ne de diğer teşkilat mensuplarının bir katkısı veya dahli olmadığını dile getiren Aktı, SP'den ayrılanların da SP içerisinde kalanların da masum ve saygıdeğer olduklarını söyledi.

    Kişi ve kurumlar yerine önce millete, sonra tarihe ve sonra da Allah'a hesap verilmesine inandıklarını dile getiren Aktı, "Böyle inanmaya hayatımızın sonuna kadar, devam edeceğiz. Biz hem siyaset tarzımızı hem de üslubumuzu, mülkiyet ve saltanat ilişkileri geleneği yerine, bir medeniyet siyaseti çerçevesinde fikri ve siyasi bir ize dayandırmaya çalıştık. İçe kapalı yapılar oluşturmak yerine, milletimize açılmayı ve siyaseti milletimizle birlikte yapmaya gayret ettik" dedi.

    Aldıkları kararın Çorum ve ülke için hayırlı olmasını dileyen Aktı, "Şimdiye kadar olduğu gibi hiçbir siyaset karşıtımızı düşman olarak kabul etmeyeceğiz. Hiçbir siyasi partiyi bizim düşmanımız olarak değil bizim siyasi rakiplerimiz olarak kabul edeceğiz" diye konuştu. SP'den istifa edenler şöyle: SP İl Başkanı Osman Aktı, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Biçer, Mustafa Balyaz, Ebubekir Sıddık Türker, Salih Okumuş, Orhan Horon, Fevzi Çelik, Gürcan Akça, Durmuş Batman, Recep Kır, Yüksel Arar, Mehmet Dağ,

    Orhan Bozkurt, Çelebi Atmaca, Yakup Çeltek, Murat Özkan, Cengiz Yılmaz, İbrahim Şahin, Mustafa Güler, Gençlik Kolları Başkanı Talip Lambacı, İl Genel Meclis Üyesi Çelebi Atmaca, Karahacip Belediye Meclis Üyesi Sadık Atak ve Hamit Çelik, Kadın Kolları İl Başkanı Nuran Akça, yönetim kurulu üyeleri Serpil Türker, Hatice Aktı, Rumeysa Aktı, Zehra Temur, Sümeyye Dağ.




    Saadet Partisi'e bir darbe de Çorum'dan Yorumları