Kanalizasyon kazısından tünel çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-08-2010 (19:06)   Son Mesaj: 10-08-2010 (19:06)    Cevap: 0    Gösterim: 458  

    10-08-2010

    Kanalizasyon kazısından tünel çıktı

    Kanalizasyon kazısından tünel çıktı


    Trabzon'da bir caminin kanalizasyon hattını değiştirmek için çalışma başlatan belediye ekipleri, tarihi iki tünel buldu.

    Alınan bilgiye göre, Tabakhane Camisi'nin kanalizasyon hattını değiştirmek için araç trafiğinin de bulunduğu yolu açan ekipler, üzeri taş kemerle örülmüş iki adet tünele rastladı.Durumun Trabzon Müze Müdürlüğü yetkililerine iletilmesi üzerine çalışmalar durduruldu. Kazının yapıldığı alana gelerek gerekli incelemelerini yapan Müze Müdürlüğü yetkilileri, tünelle ilgili bilgileri, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna iletti.

    Çalışmaların durdurulduğu alana gelerek incelemelerde bulunan Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç, yetkililerden konuyla ilgili bilgi beklediklerini belirterek, ''Şu anda yetkililer gerekli çalışmaları yapıyor. Bu aşamada arkeologların çalışmalarına başlayabilmesi için buranın tekrar kapatılması söz konusu olabilir'' diye konuştu.




    Kanalizasyon kazısından tünel çıktı Yorumları