Erdoğan'dan 'kamusal alan' hatırlatması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-08-2010 (17:36)   Son Mesaj: 10-08-2010 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    10-08-2010

    Erdoğan'dan 'kamusal alan' hatırlatması

    Erdoğan'dan 'kamusal alan' hatırlatması


    Başbakan Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, başörtüsü konusundaki tartışmalarla ilgili, Sezer ile gündemimize sokulan 'kamusal alan'ı hatırlattı ve şu soruyu sordu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''AB sürecinde maalesef bazı sıkıntılar yaşıyoruz, bunun çözümünde özellikle Almanya'nın, Fransa ile birlikte aktif rol alması gereğine inanıyoruz'' dedi. Erdoğan, ''Biz, teskere ile bilgilendirmeyi ikisini birarada gizli oturumla yapacağız. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar'' dedi.
    BAŞÖRTÜ TARTIŞMALARI

    Erdoğan'ın başörtü sorunu ile ilgili sorulan soruya ise cevabı şöyle oldu.

    "Bu soruya ben cevap vermekten yoruldum. Siz de sanıyorum haber yapmaktan yoruldunuz. Bu sorunu ortadan kaldırmaktan bahseden siyasi partilerimize sesleniyorum. Bu sorunu ortadan kaldırmak için iki üç maddelik küçük bir değişiklik yeterli. Hiç boşuna bunu uzatıp, çözülemez görmeyelim.

    Bu konuda yetkili mercii Diyanet İşleri Başkanlığı'dır. Gerekli çalışmaları yaptıralım. Bu mesele artık gündemden kalksın. Yavrularımız artık huzur bulsun. Anneler, babalar rahat bir nefes alsın.

    7 sene öncesinde kamusal alan yok muydu? Bir anda 7 sene önce kamusal alan litaretüre sokuldu. Başörtülüler Çankaya'ya da alınamaz oldu. Allah aşkına bu ülke kimin? Benim vatandaşım devletin binalarına alınmayacak mı? Bu ülkede saçma sapan şeyler olmaya başladı. Özgürlük ve demokratik ülkelerde bunlar anlaşılabilecek şeyler değil. Bıralkalım insanlar özgürlüğü dilediğinde yaşasın.

    Dilediğine özgürlük olmaz. Bütün mesele Türkiye gerilimler ülkesi olmasın. Özgürlükler ve mutluluklar ülkesi olsun."




    Erdoğan'dan 'kamusal alan' hatırlatması Yorumları