Özal: Ses kayıtlarını seçim sonrası açıklayacağım   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-08-2010 (16:38)   Son Mesaj: 10-08-2010 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 554  

    10-08-2010

    Özal: Ses kayıtlarını seçim sonrası açıklayacağım

    Özal: Ses kayıtlarını seçim sonrası açıklayacağım


    Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, ''Babam ses kayıtlarını ölümünden 15-20 yıl sonra açıklamamızı istemişti. Ses kayıtlarını, seçimi etkileyebileceği düşüncesi ile seçim sonrasında açıklamayı düşünüyorum'' dedi.

    Parti çalışmaları için Ordu'ya gelen Özal, Kabataş İlçe Kongresine katılmadan önce Ünye ilçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
    Bu ülkeye en büyük hizmeti Demokrat Parti ve bu partiden doğan ANAP ve Doğru Yol Partisi'nin yaptığını ifade eden Özal, kongre sürecine giren partinin bu süreçten güçlenerek çıkacağını söyledi.

    Partilerinin seçimde baraj sorunu olmadığını söyleyen Özal, ''Önümüzdeki genel seçimlerde MHP'nin baraj sorunu yaşayacağını düşünüyorum. DP'nin bu seçimlerde baraj sorunu olmaz. Meclise giren 2. parti olmak için CHP ile yarışırız'' diye konuştu.

    -TURGUT ÖZAL'IN SES KAYITLARI-

    Babası merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a ait ses kayıtlarını 4-;5 ay sonra yayınlayacağını açıklayan Özal, ''Neden şimdi değil de 4-5 ay sonra?'' sorusu üzerine şunları söyledi:

    ''Babam ses kayıtlarını ölümünden 15-20 yıl sonra açıklamamızı istemişti. Ben de zamanının geldiğini düşünüyorum. Ancak, önümüzde bir genel seçim var. Türkiye bu seçimlerde önemli bir sınav verecek. Ses kayıtları Türkiye ve milletimiz adına çok önemli. Ses kayıtlarını, seçimi etkileyebileceği düşüncesi ile seçim sonrasına açıklamayı düşünüyorum.''

    -''SAÇ TELİ ANALİZİ YURTDIŞINDA YAPILMALI''-

    8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a ait saç tellerinin mevcut olduğunu ve yurtdışında muhafaza edildiğini belirten Ahmet Özal, ''Özal'ın ölümü kamu vicdanında aydınlatılmalı. Türk halkı bunu öğrenmek istiyor ve öğrenmek de hakkıdır. Özal'a ait saç telleri mevcut. Yutdışında muhafaza ediliyor. Savcılar talep ederse teslim ederiz. Zaten şu anda savcıların soruşturması devam ediyor. Bu adli bir konu. Savcıların gereğini yapacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

    Turgut Özal'ın zehirlenme iddiası ile ilgili saç teli analizinin neden bugüne kadar yapılmadığı yönündeki bir başka soru üzerine ise Özal, şöyle konuştu:

    ''Saç teli analizi yurtdışında ve çok önemli laboratuvarlarda yapılmalı. Bu analizi bir ailenin yapabilmesi mümkün değil. Bu, Hükümet ve Meclis gücü ile ancak mümkün. Kısa bir süre önce başlayan soruşturma devam ediyor. Sıra saç teline de geldiğinde gereğinin yapılacağını düşünüyorum.''

    -''BAŞÖRTÜSÜNÜ KONUŞUYOR OLMAMIZ ÇOK ABES''-

    Başörtüsü ile ilgili bir soru üzerine Özal, ''Bugün Türkiye'de başörtüsü meselesinin konuşulmasının çok abes. Bu konuyu çözüme kavuşturacak olan Meclis'tir. TBMM bu konuda toplanıp başörtüsü sorununu çözüme kavuşturmalı. Kimse inancı ve düşüncesi gereği eğitimden geri kalmamalı'' diye konuştu.




    Özal: Ses kayıtlarını seçim sonrası açıklayacağım Yorumları