Çiçek: Ne geliyorsa cehaletten geliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-08-2010 (16:37)   Son Mesaj: 10-08-2010 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    10-08-2010

    Çiçek: Ne geliyorsa cehaletten geliyor

    Çiçek: Ne geliyorsa cehaletten geliyor


    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Ne geliyorsa cehaletten geliyor. İnsanımızı iyi eğitememiş olmaktan dolayı bunca sıkıntıyı, bunca acıyı ve ızdırabı çekiyoruz'' dedi.

    Çiçek, Kırşehirli hayırsever iş adamı Faik Güngör'ün Kaman ilçesine yaptırdığı ilköğretim okulunun açılışında yaptığı konuşmada, Türkmen aşiretleri olarak tarih yolcuklarında belli bir süre burada konakladıklarını, kendi aşiretlerinin de ilçede uzantıları olduğunu söyledi.
    Kaman'da yarın başlayacak ceviz festivalinin adının da 'şenlik'' olarak değiştirilmesini isteyen Çiçek, başkasının kültürünün taşeronluğunun yapılmaması gerektiğini kaydetti.

    Çiçek, hayırsever Faik Güngör'ü, yaklaşık 20 yıldır tanıdığını, kazandığını insanlarla paylaşan bir gönül insanı olduğunu belirterek, ''Hepimizin doğduğu ve doyduğu yere hizmet borcu var. Faik Güngör bunu unutmamış. Takdir edilecek bir durum. Böyle bir okulu buraya kazandırdı. Emeği geçen pek çok insan var, yöneticilerimizden, milletvekillerimizden, pek çok insan, bu eser buraya kazandırılsın diye destek vermiş.Başkalarına da örnek olmasını temenni ediyoruz'' diye konuştu.

    Eğitimin yağmur gibi bir ''rahmet'' olduğunu dile getiren Çiçek, eğitiminde yağmur gibi olduğunu, bir ülkenin gelişmesi, kalkınması, acımasız rekabet dünyasında ön sıralarda yeralmasının eğitimle, öğretimle, ilim ve irfanla mümkün olduğunu anlattı.

    -NE GELİRSE CEHALETTEN GELİR...-

    Çiçek, eğitime ne kadar çok önem verilirse Türkiye'nin geleceğinin de o kadar aydınlık olacağını vurgu yaparak, şöyle devam etti:

    ''Şundan emin olun, en gelişmiş ülkeler başta olmak üzere, ABD'nin, İngiltere'nin, Fransa'nın, Japonya'nın her ülkenin en çok önem verdiği ve birinci sıradan düşürmediği konu eğitimdir. Ne geliyorsa cehaletten geliyor. İnsanımızı iyi eğitememiş olmaktan dolayı bunca sıkıntıyı, bunca acıyı ve ızdırabı çekiyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri eğitim bütçesini birinci sıraya aldık. Bu yetmiyor, hayırsever vatandaşlarımızın himmetine ve gayretine müracaat ettik. Allah hepsinden razı olsun. Önemli katkılar sağladılar. İnşallah ümit ediyoruz ki bu katkılar bundan sonra da devam eder, böylece yetişecek çocuklarımız böylesi eğitim müesseselerine kavuşmuş olur. Buna ihtiyaç var. Çünkü, çocuklarımızı iyi eğitemediğimizde onlar evimizde, ocağımızda, mahallemizde, beldemizde birer problem olarak kalmaya devam ediyor. O halde sorunun çözümü insanımızı eğitmekten geçiyor.''

    -HAYIRSEVER GÜNGÖR'ÜN 7. ESERİ-

    Hayırsever Faik Güngör de açılışı yapılacak olan okulun söz verip de yerine getirdiği 7. eser olduğunu belirtti.

    Güngör, bu eserlerin sayısını 17'ye çıkarmak istediğine dikkati çekerek, ''İlkokul da numaram 17 idi. İlk öğretmenlik yaptığım yer Çanakkale idi. Oranın plakası da 17'dir. İnşallah Allah ömür verirse bu eserlerin sayısını 17'ye çıkaracağım'' dedi.

    Bakan Çiçek, hayırsever Faik Güngör'e plaket ve teşekkür belgesi verdi.

    Konuşmaların ardından 24 derslikli okulun açılışı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Vali Mehmet Ufuk Erden, milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Mikail Arslan ile hayırsever iş adamı Faik Güngör, tarafından yapıldı.

    Törende, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Bakan Çiçek'e ceviz fidanı hediye etti.




    Çiçek: Ne geliyorsa cehaletten geliyor Yorumları