İPhone 4 ve en büyük rakibi karşılaştırıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-08-2010 (15:41)   Son Mesaj: 10-08-2010 (15:41)    Cevap: 0    Gösterim: 555  

    10-08-2010

    İPhone 4 ve en büyük rakibi karşılaştırıldı

    İPhone 4 ve en büyük rakibi karşılaştırıldı
    Ülkemizde de satışa sunulan akıllı telefon pazarının güçlü temsilcilerinden iki cihazı, genel özellikleri ile karşılaştırıldı. Peki sonuçta hangi telefon daha üstün çıktı? .

    Xperia X10 ile akıllı telefon pazarının popüler ismi Android'e merhaba diyen SonyEricsson, son derece güçlü bir telefon hazırlayarak hem sevenlerini hem de Android meraklılarını fazlasıyla memnun etti. Üst düzey bir donanıma sahip olan telefon ilk dönemde yüksek fiyatıyla tepki toplasa da ülkemizde pazarın beklentilerine uygun bir fiyatla satışa sunuldu. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, bu iki popüler oyunu fiyat ve performans özelliklerine göre detaylı bir şekilde karşılaştırdı...


    İPhone 4 ve en büyük rakibi karşılaştırıldı
    Her iki cihazda da Radyo dinleyebilmek için üçüncü şahıs yazılımlara başvurmanız gerekiyor.

    Apple'ın en son harikası iPhone 4 de yine üst düzey bir donanım ve heyecan verici yeniliklere sahip. Daha sert hatlara sahip olan cihaz, her kesimden insanın beğenisini tasarım yönünde kazanmış durumda. Anten sorunu cihazın satış rakamlarına olumsuz etki etmesine rağmen, yeni iPhone tüm satış rekorlarını çoktan alt üst etti bile. Ülkemizde de operatörlerin elindeki iki parti stoğun aynı gün içinde tükenmesi bu duruma gösterilebilecek önemli bir kanıt olsa gerek.

    Donanım

    Donanımları güçlü iki telefon X10 ve iPhone 4. Xperia X10'da son dönemin popüler mobil işlemcisi Qualcomm Snapdragon kullanılmış. 1GHz saat hızında çalışan bu işlemci 256MB ve 128MB olmak üzere iki ayrı RAM ile desteklenmiş. İki farklı birim olarak görev yapan yongaların, 256MB olanı sistem belleği için, 128MB olanı ise grafik uygulamaları için ayrılmış.


    İPhone 4 ve en büyük rakibi karşılaştırıldı
    iPhone 4"ün 512 MB rami tüm ihtiyaçları fazlasıyla karşılıyor.

    iPhone 4'te ise yine ARM imzasını görüyoruz. Apple'ın Samsung tesislerinde üretimini gerçekleştirdiği ve ilk olarak iPad'de kullanılan ARM Cortex A8 işlemcinin farklı bir versiyonuna rastlıyoruz iPhone 4'te. iPad'de 1GHz hızında çalışan Apple A4 işlemci, iPhone 4'te 800MHz hızda görev yapıyor. Yapılan testlerde gayet başarılı sonuçlara imza atan işlemcinin 800 MHz oluşuyla 1GHz'lık Snapdragon'dan bir adım geri kaldığını söyleyebiliriz.


    Detaylı İncelemeyi Görmek İçin Tıklayınız


    : Sizin seçiminiz hangisi? Xperia X10 mu? Yoksa iPhone 4 mü?


    SDN - http://shiftdelete.net





    İPhone 4 ve en büyük rakibi karşılaştırıldı Yorumları