Moody's'ten Çin'e not yükseltme sinyali   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-08-2010 (14:19)   Son Mesaj: 10-08-2010 (14:19)    Cevap: 0    Gösterim: 598  

    10-08-2010

    Moody's'ten Çin'e not yükseltme sinyali

    Moody's'ten Çin'e not yükseltme sinyali


    Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, Çin'in kredi notunu olası bir artış için izlemeye aldığını belirtti.

    Kuruluştan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin kredi notunun üç ay içinde ''A1''den ''Aa3'' seviyesine çıkarılabileceği belirtilerek, Çin'in sağlam ekonomik performansı, orta vadede büyümenin süreceği beklentisi ve hükümetin krize yanıt olarak hazırladığı planın hızlı ve etkili olmasının bu kararı desteklediği bildirildi.
    Açıklamada ayrıca, iç talepteki artış sayesinde Çin ekonomisindeki büyümenin sürdürülebilir olduğu vurgulanarak, ücretlerdeki artışla birlikte bu ivmenin, gelecekte hızlanabileceği ifade edildi.

    Çin hükümeti, ekonominin bu yıl yüzde 9,5 oranında büyüyeceğini öngörüyor.

    Ülke için en önemli risk faktörünün ihracata bağımlılık olduğuna işaret eden Moody's, Avrupa'da ve ABD'de yeni bir ekonomik gerilemenin Çin ekonomisinin itici gücü olan ihracat artışını olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtti.

    Moody's, bir başka felaketin ise ABD ve Çin ticaretinde yaşanabileceğine dikkat çekerek, iki ülke arasında yaşanan ticaret ilişkilerinin bozulmasının kırılgan küresel ekonomik toparlanma üzerinde olumsuz etki yapabileceğini vurguladı.




    Moody's'ten Çin'e not yükseltme sinyali Yorumları