Şahenk: Boşanmak istemeyiz!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-08-2010 (10:19)   Son Mesaj: 10-08-2010 (10:19)    Cevap: 0    Gösterim: 435  

    10-08-2010

    Şahenk: Boşanmak istemeyiz!

    Şahenk: Boşanmak istemeyiz!


    Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, GE ile yollarını ayırmak istemediklerini söyledi

    DEİK Türk Alman İş Konsey Başkanı ve Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, General Electric"in Garanti Bankası"ndaki yüzde 20"lik payını satmasını istemediğini belirterek GE ile bankacılık dışında bir alanda ortak yatırım yapacaklarının sinyalini verdi.
    Şahenk "Ben isterim ki hiç gitmesinler. İnsan boşanmak için evlenmez. Onun için ben isterim ki GE kalsın. GE Başkanı benim yakından tanıdığım, ailece görüştüğüm çok severek saygı duyduğum önemli bir profesyonel, iş dünyasındaki bir lider. Şahsen benim arkadaşım.

    Ne olursa olsun Doğuş Grubu Allah bize izin verdiği sürece GE ile bankacılık olmazsa daha değişik konularda işbirliği yapacak" diye konuştu.

    "2011"İN EN BÜYÜK HALKA ARZI"

    GE"nin dünyanın en büyük şirketlerinden biri olduğunu hatırlatan Şahenk şunları kaydetti: "GE uluslararası arenada reytingi ile duruşu ile çok önemli bir şirket.

    "GE geldikten sonra Garanti Bankası"nın hizmet kalitesi büyümüşse ve özelliğini kaybetmemişse burada GE"nin, Doğuş Grubu"nun Garanti Bankası"nda yaratmış olduğu insan kaynağının özelliğine saygısını görürsünüz.

    Senelerdir yapmış olduğumuz yatırımın önemine inandığını görürsünüz. Bu anlamda hiçbir şekilde özelliğimizi değiştirmeden ortaklık yaparak sadece bizim ihtiyacımız olan, istediğimiz şeylerde gayretle bize destek olmuştur.

    "2011"de Doğuş Holding"in halka arzını yapmayı planladıklarını belirten Şahenk "Halka arzı yapacağız yalnız GE"nin satışta aldığı karar sürecinin bitmesini bekliyoruz.

    Halka arzın değeri o günkü piyasa koşullarına bakılıp değerlendirilebilecek bir şey. Tek söyleyeceğimiz şey 2011"de en büyük halka arzı yapacağımızdır" dedi.

    Doğuş Holding"in halka arz edilmeden de son 5 yıldır sanki halka arz edilmiş bir kurum gibi yönetildiğini kaydeden Şahenk, Türkiye"nin 3 reyting kuruluşundan reyting alan tek holdinginin Doğuş olduğunu ifade etti.

    "HOLLANDA"DAKİ BANKAMIZ BÜYÜYOR"

    Garanti Bankası"nın yurtdışı yatırımlarına da değinen Şahenk "Krizin son iki senesinde Romanya"dan herkes kaçarken Garanti Bankası 100 şube ile girmiştir.

    Bu bizim bir Türk bankası olarak yurtdışında ne yaptığımızın bir göstergesi. Bunun yanında Hollanda"daki bankamız her geçen gün daha fazla büyümekte.

    Türkiye"nin dış ticaretine çok büyük katkıda bulunmakta. Olabilecek atılımlar tabii ki daha fazla olabilir. Türkiye"de daha fazla potansiyeli olduğunu da görüyorum. Şimdi daha fazla ülkelere gidebilme kabiliyetimiz oluşmaya başladı" diye konuştu.

    ÜÇ ALMAN ORTAKLA BÖLGESEL YATIRIM

    Doğuş Grubu"nu Almanlarla son dört senede üç ortaklık yaptığını hatırlatan Şahenk, bundan sonraki süreçte bu şirketler ile bölgesel yatırımlar yapılması için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

    TÜV, Krone ve damper üreticisi Meiller ile Türkiye"de yapmış oldukları yatırımların ötesine geçtiklerini dile getiren Şahenk şunları kaydetti:

    "Önce ticaret yapıyorsunuz birbirinize, güveniniz oluyor. Sonra yatırım yapıyorsunuz ve eğer bu ortaklık bu beraberlik çok iyiyse artık olayı bölgesel hale getirmeye çalışıyorsunuz.

    Bu 3 grupla da artık bölgesel yatırımlara bakmaya başladık. Türkiye"nin çok büyük şansı, büyüyen, potansiyeli olan bir bölgede olmamız.

    Muayene istasyonlarında TÜV grubu ile değişik piyasalara gidebiliriz. Krone ve Meiller ile üretimimizi ve satış örgütümüzü çok daha değişik piyasalara götürebiliriz. Bu anlamda arkadaşlarımıza "Bunu yapabilirsiniz" görüşünü verdik."

    "İŞLEM ÜCRETİNİN TABİİ Kİ FAHİŞ OMAMASI GEREKİR'

    İşlem ücreti ile ilgili olarak da Ferit Şahenk "Ücret vardır, ücret vardır. Tabii ki fahiş olmaması gerekiyor. Ama bunu bir seviyede belirlemek de yanlıştır. Burada hizmet kalitesine bakıp müşteri kendisi karar vermelidir" dedi.




    Şahenk: Boşanmak istemeyiz! Yorumları