Cumhuriyet yazarının ilginç türban sözü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-08-2010 (01:17)   Son Mesaj: 10-08-2010 (01:17)    Cevap: 0    Gösterim: 547  

    10-08-2010

    Cumhuriyet yazarının ilginç türban sözü

    Cumhuriyet yazarının ilginç türban sözü


    Haber7 yazarı Esra Elönü, Cumhuriyet yazarı Şükran Soner ve sosyoloji profesörü Meyda Yeğenoğlu, Habertürk televizyonunda başörütüsü için tartıştı. Soner'e göre genç kızların başörtü takma gerekçesi ise ilginç..

    Pelin Çift'in sunduğu Akşam Raporu'nda Haber 7 yazarı Esra Elönü ve Cumhuriyet yazarı Şükran Soner arasında 'Neden başörtüsü takılıyor' tartışması yaşandı..
    ODTÜ Sosyoloji bölümü profesörü Meyda Yeğenoğlu, kadın hakları diye mücadele verilirken genç kızları giyim tercihleri nedeniyle eğitim haklarının elinden alındığını söyledi.. Yeğenoğlu 'Türkiye'de geçen 85-90 yılından beri -şeriat gelecek- dediler ama gelen birşey yok.. Bırakalım bu kızlarımız üniversitelere serbestçe girebilsin. Bakalım ne olacak' dedi.

    Soner'in üniversite okuyan 7 kız öğrenciden 6'sının cemaat yurtlarında kaldığını ve bu durumunda kızların kapanması yönünde baskılara neden olacağını iddia etti.

    İddiasını daha da ileri götüren Soner, genç kızların üniversiteye gitmek için ve dışarıda gezmek için başörtüsü taktığını da söyledi..

    Soner'in iddialarına Esra Elönü karşı çıkınca ikili arasında tartışma yaşandı..





    Cumhuriyet yazarının ilginç türban sözü Yorumları