Cem Özdemir'den Avusturya'ya destek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-08-2010 (00:58)   Son Mesaj: 10-08-2010 (00:58)    Cevap: 0    Gösterim: 514  

    10-08-2010

    Cem Özdemir'den Avusturya'ya destek

    Cem Özdemir'den Avusturya'ya destek


    Almanya Yeşiller Partisi eşbaşkanı Cem Özdemir, Avusturya Yeşiller Partisinin Viyana eyalet seçimleri nedeniyle yaptığı mitinge katılarak destek verdi.

    Viyana'daki Museumquartier içinde yapılan Yeşiller Partisinin kapalı salon mitinginde konuşan Özdemir, Almanya'daki siyasi bazı gelişmeleri anlatarak, "Almanya'da, Avusturya'da ve AB içinde Yeşiller Partisinin iktidar olması halinde doğanın kurtulacağını ve işsizliğin sona ereceğini" ileri sürdü.
    Almanya'daki nükleer enerji santrallerinden kurtulmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Özdemir, dünyanın en güvenli nükleer enerji santralinin Avusturya'daki Zwentendorf santrali olduğunu söyledi.

    Avusturya'da 70'li yılların sonunda inşa edilen Zwentendorf nükleer enerji santrali, Yeşiller Partisi başta olmak üzere çeşitli grupların protestoları sonucu bugüne kadar hizmete girmediği için AB içinde aktif olmayan tek nükleer enerji santrali olarak biliniyor.

    -YABANCILARA DESTEK -

    Avusturya Yeşiller Partisinin Viyana il başkanı ve belediye başkanı adayı Yunan kökenli Maria Vassilakaou, konuşmasında ülkedeki yabancılara yapılan haksızlıkları protesto ettiğini ifade ederek, "koalisyon hükümetinin yabancıları sudan bahanelerle sınır dışı ettiğini" söyledi.

    Konuşmasında, İçişleri Bakanı Maria Fekter'in "keyfi uygulamalar" yaptığını ve bundan rahatsızlık duyduğunu söyleyen Vassilakaou, Alman düşünür Bertolt Brecht'in "Hak ihlal edilirse, hak almak için direniş hak olur" deyişini anımsatarak, konuklardan büyük alkış aldı.

    İçişleri Bakanı Fekter'in yabancı bazı ailelerin Avusturya'da dünyaya gelmiş çocuklarını bile sınır dışı etmekten geri kalmadığını ifade eden Vassilakaou, Koalisyon ortakları Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ile Halk Partisinin (ÖVP) yabancılar politikasının aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) ile benzer olduğunu ileri sürdü.

    Yeşiller Partisi olarak insanları "din, dil, ırk ayırımı yapmadan insan olarak kabul ettiklerini" belirten Vassilakaou, Viyana eyalet seçimlerini kazanmaları halinde, "işsizlik, yoksulluk ve yabancı düşmanlığıyla mücadelenin ilk görevleri olacağını" kaydetti.

    Aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisinin seçmenlerin posta kutularına gönderdiği sözde mizah dergisinde "yabancı düşmanlığı" yaptığını anlatan Vassilakaou, Viyana'da Avusturyalı ve yabancıların "birbirlerini taşlamadan birlikte barış içinde yaşayabileceklerini" belirtti.

    Avusturya yeşiller partisine destek vermek üzere Viyana'daki kapanış mitingine katılan Alman Yeşiller Partisi eşbaşkanı Cem Özdemir, Yeşiller Partisinin Türk kökenli milletvekili Alev Korun, Viyana eyalet seçimlerindeki Türk kökenli adaylardan Şenol Akkılıç ve Zarife Yatkın ile de bir araya gelerek, bir süre sohbet etti.

    Viyana'da 10 Ekim pazar günü yapılacak olan eyalet ve belediye seçimlerinde toplam 1 milyon 150 bin seçmen sandık başına gidecek.

    Viyana eyalet meclisi ve ilçe belediyesi meclis üyelerini belirlemek üzere yapılacak seçimde Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) 77, Halk Partisi(ÖVP) 4 ve Yeşiller Partisi 3 Türk kökenli aday gösterdi.




    Cem Özdemir'den Avusturya'ya destek Yorumları