Antalya'da feci kaza: 4 ölü, 24 yaralı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-07-2010 (23:04)   Son Mesaj: 10-07-2010 (23:04)    Cevap: 0    Gösterim: 597  

    10-07-2010

    Antalya'da feci kaza: 4 ölü, 24 yaralı

    Antalya'da feci kaza: 4 ölü, 24 yaralı


    Antalya-Kemer karayolundaki trafik kazasında,bir otel çalışanlarını taşıyan minibüsün 70-80 metrelik uçuruma yuvarlanma yuvarlandı. Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

    Edinilen bilgiye göre, Kemer ilçesindeki Catamaran Resort Otel çalışanlarını mesai sonrası Antalya'ya getirmek üzere yola çıkan 07 BKE 06 plakalı minibüsün Büyükçaltıcak mevkisinde yaklaşık 70-80 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlanması sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar, Antalya'daki çeşitli hastanelere intikal ettirilmeye başlandı. Şimdiye kadar Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 8, Atatürk Devlet Hastanesi'ne 3 yaralı getirilirken, hava ambulansı da 1 yaralıyı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü.
    Dik bir uçuruma yuvarlanan midibüsün içerisinde ve altında sıkışanları kurtarma çalışmaları devam ederken, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans, yaralıları hastanelere bıraktıktan sonra yeniden kaza bölgesine dönüyor.

    Bu arada Antalya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürlüğü, Antalya-Kemer karayolundaki tüm kavşakları polis ekipleriyle kontrol altına aldı. Ekipler, Antalya-Kemer karayolundaki trafiği kontrollü sağlarken, yaralıları taşıyan ambulanslar ile midibüsü uçurumdan çıkarmak üzere Antalya'dan gönderilen dev vincin bölgeye en kısa sürede ulaşabilmesi için yolları açık tutuyor.

    Catamaran Resort Otel yetkilileri, serviste 25-30 kadar çalışan bulunduğunu söylediler.

    TRAFİK KAZASINDA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

    Antalya-Kemer karayolunda meydana gelen trafik kazasında ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Catamaran Resort Otel personelini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, Nazire Yılmaz ve Özlem Dönmez olay yerinde, Rıfat Yılmaz ise kaldırıldığı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan ve kimliği henüz öğrenilemeyen bir erkek yaralı da burada hayatını kaybetti.

    Kazanın olduğu bölgeye giden Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın meydana geliş nedeniyle ilgili inceleme yapıldığını, midibüsün önünde seyreden bir kamyondan demir parçası düşmesinin yanı sıra midibüsün aşırı hız nedeniyle virajı alamamış olması ihtimalinin de değerlendirildiğini açıkladı.

    -KAZAYI TESADÜFEN GÖRDÜ-

    Bu arada, olay yerinde bulunan Catamaran Resort Otel'in sahibi Erdal Tontu da gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'daki bir toplantının ardından oteline dönerken, kalabalığı görünce merak ederek yolda durduğunu ve uçuruma yuvarlanan midibüs yolcularının kendi çalışanları olduğunu anladığını söyledi. Erdal Tontu, ''Kazayla sarsıldım. Çok üzgünüm'' dedi.

    Erdal Tontu, ölenler arasında bulunan Özlem Dönmez'in, geçen hafta kanser şüphesiyle tetkiklerinin yapıldığını ve kanser olmadığının anlaşıldığını belirterek ''Kızımız çok mutluydu'' diye konuştu.

    -YARALILARIN KİMLİKLERİ-

    Bu arada çeşitli hastanelere kaldırılan 25 yaralının kimlikleri belirlendi. Edinilen bilgiye göre Aslı Delikara (28), Cuma Yanmaz (31), Behice Erdem (24) ve Yeter Fırat Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldılar.

    Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılar ise şunlar:

    ''Sürücü Metin Gürel, Gülnaz Sarıkaya, Yaşar Soycan, Özlem Göze, Hacı Aydoğdu, Şenay Batur, Hüseyin Bulut, Elif Ayaz, İsmail Güçlü, Sitkı Yıldırım, Şafak Pala, Fırat İnal, Abdülkadir Akay.''

    Ünal Gürsoy adlı yaralı ise Özel Anadolu Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Bilal Cihan, Mehmet Balamir Akpınar, Zafer Aldemir, Umut Çağlar Kara, Erdoğan Yılmaz, Eyüp Şen ve Senem Sarıgül'ün tedavilerine de Atatürk Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor.




    Antalya'da feci kaza: 4 ölü, 24 yaralı Yorumları