Ömer Çelik, Yunanlı bakanla görüştü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-07-2010 (21:58)   Son Mesaj: 10-07-2010 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 658  

    10-07-2010

    Ömer Çelik, Yunanlı bakanla görüştü

    Ömer Çelik, Yunanlı bakanla görüştü


    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Ömer Çelik, ''Türk-Yunan ilişkilerinin sorunlara mahkum edilmemesi gerektiğini'' söyledi.

    Çelik ve Yunanistan Avrupa ve Dış Politika Vakfı'nın (ELİAMEP), başkent Atina'da düzenlediği ''Türk-Yunan İlişkileri: Bugünkü Durum-Gelecek Perspektifi'' konulu panele katılımları sonrasında, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Druças ile biraraya geldi.
    Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Çelik, Atina'daki temasları, Türk-Yunan ilişkilerinin durumu ile geleceğine ilişkin vizyon hakkında değerlendirmelerde bulundu.

    ''Druças ile çok güzel siyasi bir sohbet yapıldığını'' söyleyen Çelik, ''Biz bugünkü tüm görüşmelerden çok memnunuz. Sayın Bakan ile yaptığımız görüşme de gerçekten tüm görüşmeleri taçlandırdı'' dedi.

    Çelik, ''Aramızda sorunlar var. Herkesin detayına kadar ezbere bildiği sorunlar. Ama şu vizyona sahibiz, karşılıklı olarak da bu vizyona sahip olduğumuzu görmek bizi çok sevindirdi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri bu sorunlara indirgemeyelim, bu sorunlara mahkum etmeyelim. Bu sorunların çözümü için zaten büyük çaba sarfediyoruz. Göründüğü kadarıyla da çözüm yolunda ilerlemeler sağlanıyor'' diye konuştu.

    Ömer Çelik, ''Esas olanın, daha büyük bir vizyonun içinden Türk-Yunan ilişkilerine bakabilmek olduğunu'' da vurguladı.

    ''Balkanlar, Orta Doğu, Akdeniz ve Ege'de, beraber, barış, güvenlik ve zenginleşme adına üretebileceğimiz ortak misyonlar var, işbirliği var'' diyen Çelik, ''Bunlara yoğunlaştığımızda göreceğiz ki, aslında ortak üreteceğimiz vizyon, aramızdaki sorunlardan çok daha büyük'' ifadesini kullandı.

    Adana Milletvekili Çelik, şöyle devam etti:

    ''Kazanımlarımızın, sorunlarımızdan daha büyük olduğunu gördüğümüz zaman mevcut sorunları çözmemiz de daha kolaylaşacak. Burada benzer bir misyonu paylaştığımızı gördük. Tam bir düşünce birliği içerisindeyiz. Bu gezide ayrıca, Türkiye ile Yunanistan tarafındaki karşılıklı pozisyonların daha iyi anlaşılması ve ortak vizyonun daha iyi üretilmesi bakımından, PASOK (İktidar Parti) ve Yeni Demokrasi Partisi'ni (Anamuhalefet) Türkiye'ye davet ettim. AK Parti'nin misafiri olmaları için. En kısa zamanda gelecekler. Bunun arkasında sadece parti yöneticileri olarak bizim biraraya gelmemiz değil, arkamızdaki kitle, yani gençlerin, kadınların, gazetecilerin, akademisyenlerin biraraya gelmesini temin eden zeminler kuracağız. Yani çok olumlu bir görüşme oldu. Ortak bir vizyonu paylaştığımızı gördük. Bu da bizi çok mumnun etti doğrusu.''

    Çelik'in Atina temaslarına refakat eden Başbakanlık Başdanışmanı Doç.Dr. İbrahim Kalın, bu kapsamda Yunan Dışişleri Bakanı Druças ile görüşmeye de katıldı.




    Ömer Çelik, Yunanlı bakanla görüştü Yorumları