Tırnaktaki deri kalıntısı cinayeti aydınlattı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-07-2010 (13:04)   Son Mesaj: 10-07-2010 (13:04)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    10-07-2010

    Tırnaktaki deri kalıntısı cinayeti aydınlattı

    Tırnaktaki deri kalıntısı cinayeti aydınlattı


    Şanlıurfa'da 19 ay önce eşyaları gasbedilip, dövüldükten sonra öldürülen 36 yaşındaki kadının cinayeti, polis ekibinin yoğun çalışması sonucu, maktulün boğuşma esnasında tırnaklarında kalan deri kalıntısı sayesinde çözüldü.

    Alınan bilgiye göre, 19 Mart 2009 tarihinde merkez Överler köyü Karakuyu mezrasında köylüler tarafından yarı çıplak halde toprağa gömülü vaziyette orta yaşlarda bir kadına ait ceset bulundu. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırılan cesedin 36 yaşındaki ilaç mümessili Zahide Göğebakan'a ait olduğu, genç kadının eşyalarının gasbedilip, dövüldükten sonra elle boğularak öldürüldüğü belirlendi.

    Bölgede güvenlik güçlerinin yaptığı çalışma sonucunda kadını öldüren kişi veya kişiler hakkında bir gelişme elde edilemeyince, konu 3 ay önce savcılığın talimatıyla, geçmişe yönelik cinayetleri aydınlatmak amacıyla Emniyet Müdürlüğü asayiş şubesi cinayet büro amirliğinde kurulan özel ekibe verildi. Daha önceki çalışmalarında üzerinden uzun yıllar geçen 4 faili meçhul cinayeti farklı yöntemlerle aydınlatan özel ekip, Göğebakan cinayetini devralınca arkadaş ve iş çevresinde 100'den fazla kişiyle görüşerek bilgi toplamaya başladı.

    Maktulün telefon kayıtlarını inceleyen ekip, bir sonuca ulaşamayınca cesedin gömüldüğü yere giderek yeniden bir çalışma yaptı. Olay yeri ekiplerinin çektiği fotoğrafları yanında götürerek, cinayetin nerede işlenip getirildiği konusunda bir iz aradı.

    Çalışmalarında şüphelilerin birden fazla olduğu kanısına varan ekipler, cesetin bulunduğu bölgeye yakın olan Suruç ilçesi civarında araştırmalarını yoğunlaştırdı. Öldürülen Göğebakan'ın fotoğrafıyla ilçede soruşturma yapan polis, bölgede bazı kişilerin kadını tanıdığını öğrendi.

    -2 KÜÇÜK TIRNAKTAN 2 FAİLE ULAŞILDI

    Çalışmalarında daha önce maktulün yanında görülen 21 kişi üzerinde yoğunlaşan özel ekip, bu şahıslardan arabası olan ve sürekli ilçe dışına çeşitli mazeretlerle çıkan 5 kişiyi belirledi.

    Bu kişilerden bazılarının cinayete karışmış olabileceğini düşünen polis, zanlıların kan, kıl ve tırnak örneklerini alarak Ankara Kriminal Laboratuvarına göndererek, DNA'larına ulaştı. Bunun üzerine polis, kadının otopsi sonrasında tırnakları arasından alınan doku ve deri örnekleriyle, 5 kişiden alınan DNA'nın karşılaştırılmasını istedi.

    Kadının sol elinin tırnağından alınan deri kalıntısındaki DNA'nın 25 yaşındaki Bayram H'nın DNA'sıyla uyumlu çıktı. Yine öldürülen kadının sağ tırnağından alınan deri kalıntısındaki DNA'nın da ismi gizli tutulan bir şahsın soy bağıyla benzerliği çıktı. Bunun üzerine polis, şahsın aile çevresinde, ilk şüpheli Bayram H. ile bağlantılı olan 23 yaşındaki Ersin Y'yi tespit etti.

    -''CİNAYETİ İTİRAF ETTİLER''

    Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla Suruç'ta yakalanan Bayram H. ve Ersin Y, getirildikleri Emniyet Müdürlüğü cinayet büro amirliğindeki sorgularında, olayı itiraf ettikleri öğrenildi.

    Olay günü ilçe devlet hastanesi önünde beklerken gördükleri ve eskiden tanıdıkları ilaç mümessili Göğebakan'ın araçlarına bindiğini iddia eden şahıslar, ''daha sonra yolda tartıştıkları kadını darbedip, boğazını sıkarak öldürdüklerini, çantasını aldıktan sonra da cesedi ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki bir tarlaya götürüp toprağa gömdüklerini'' ifade ettikleri öğrenildi.

    Emniyetteki işlemleri tamamlanan Bayram H. ve Ersin Y. hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, ''kasten adam öldürme'' ve ''yağma'' suçlarını işledikleri iddiasıyla adliyeye sevk edildi.




    Tırnaktaki deri kalıntısı cinayeti aydınlattı Yorumları