Devlet iki kuzeni okula 'taşıyamadı'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-07-2010 (12:54)   Son Mesaj: 10-07-2010 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 442  

    10-07-2010

    Devlet iki kuzeni okula 'taşıyamadı'

    Devlet iki kuzeni okula 'taşıyamadı'


    Kopan yüksek gerilim hattının çarpması sonucu kol ve bacaklarını kaybeden Ağrılı kuzenler, "Okula gidiş gelişleri sıkıntı olur" diye taşımalı eğitime dahil edilmedi. Barış ve Mehmet isyan ediyor: Kafalardaki engelleri aşamadık!

    Sinan AYDIN'ın haberi Ağrı'da, kopan yüksek gerilim hattının çarpması sonucu kol ve bacaklarını kaybeden ve SABAH'ın kampanyasıyla protez kol ve bacaklarına kavuşan iki kuzen, bu kez de eğitim engeliyle boğuşuyor. Zira köylerindeki okulun bu yıl öğrenci eksikliği yüzünden kapatılması üzerine taşımalı eğitim kapsamında başka bir köy okuluna gitmeleri gereken iki kuzen, gidiş gelişleri sıkıntı yaratır gerekçesiyle okula götürülmüyor. 13 yaşındaki Barış ile amcasının oğlu 12 yaşındaki Mehmet. İ. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin Günyolu Köyü Kırık Mezrası'nda 2 yıl önce yüksek gerilim hattının bulunduğu direğin yakınındaki bir tepeden geçerken, sarkık telin rüzgârın da etkisiyle savrulması üzerine bir anda akıma kapıldı. Kol ve bacakları yanan iki çocuk bir ay yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. İki küçük çocuğun dramını, SABAH bir bayram günü, "Ellerinizden öpemeyecekler" manşeti ile duyurdu. Tüm ülke de onlara yardım etmek için harekete geçti.

    VALİ GÖREVDEN AYRILINCA...

    İstanbul' a getirilen kuzenlere kaslarının güçlendirilmesi için yüzme terapisi verildi. 2 aylık terapi sürecinin ardından protez kol ve bacakları takıldı. Dönemin Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan iki kuzenin eğitimine devam etmesi için söz aldı. Özel eğitimciler eşliğinde tüm giderleri karşılanacaktı. Ancak Vali Mehmet Çetin, kendi çocuğunun tedavisi nedeniyle emekliye ayrılınca Barış ve Mehmet'e verilen sözler havada kaldı. Köy evinden bozma Günyolu Köyü İlköğretim Okulu da bu yıl öğrenci sayısının yetersizliği nedeniyle kapatılınca iki kuzen için çok büyük bir engel daha ortaya çıktı. Arkadaşları taşımalı eğitimle 8 kilometre uzaklıktaki okula götürülürken, iddiaya göre ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ve okul yönetimi, okula götürülüp getirilişi sırasında zorluklar olacağı, okuldayken tuvalet gibi ihtiyaçlarını giderecek kimse olmadığı için çocukları taşımalı eğitim kapsamına almadı.

    'KEŞKE PARAMIZ OLSAYDI'

    Mehmet ve Barış İ. şimdi evlerinde okula gidecekleri günün hayalini kuruyor. Mehmet, "Protez kol ve bacak takılınca okula gideceğimiz için çok sevinmiştik. Önlük ve çantalarımızı dahi okul açılmadan önce alıp hazırlık yaptık. Komşu köydeki okula bizi bu halimizle kabul etmeyecekleri söylenmiş. Çok üzüldük" sözleriyle duygularını anlatırken Barış'ın tepkisi ise daha sert: "Biz okula gitmek için en büyük engelimiz olan yürüme engelini aştık ama kafalardaki engelleri aşamıyoruz. Protez bacakların taşıdığı bedenimizi devlet okula taşıyamadı. Keşke maddi durumumuz iyi olsaydı, özel okullarda okusaydık." Kente yeni atandığını belirten Doğubeyazıt Milli Eğitim Müdürü İbrahim Araç ise "Konuyu araştıracağım" dedi. İki kuzen artık uymayan protezleri yenilenip yeni protezleri takılana ve okul sorunları da çözülene kadar günlerini evde oturarak geçiriyor.




    Devlet iki kuzeni okula 'taşıyamadı' Yorumları