Hayrünnisa Gül Meclis'e niye giremiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-07-2010 (11:36)   Son Mesaj: 10-07-2010 (11:36)    Cevap: 0    Gösterim: 421  

    10-07-2010

    Hayrünnisa Gül Meclis'e niye giremiyor

    Hayrünnisa Gül Meclis'e niye giremiyor


    Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül bugün Strasbourg’da Avrupalı parlamenterlere seslenecek. Ancak Fisrt Lady Gül, bırakın TBMM'yi gidip konuşma yapmayı, içine dahi hiç giremedi.

    Radikal gazetesi yazarlarından Murat Yetkin, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Harünnisa Gül'ün Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi"nde yapacağı konuşmayı ele aldı. Yetkin'in yazısında çarpıcı değerlendirmeler de mevcut. Yetkin yazısında can alıcı soruyu soruyor. İşte Yetkin'in yazısından bölümlerle Cumhurbaşkanı'nın eşi Harünnisa Gül. "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün eşi Hayrünnisa Gül bugün Strasbourg"da, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi"nde (APKM) bir konuşma yapacak. Bu konuşmayı APKM binasının herhangi bir toplantı salonunda değil, genel kurul salonunda yapacak.

    APKM Başkanlığı"na geçen yıl ilk kez bir Türk milletvekili, Mevlüt Çavuşoğlu"nun seçilmiş olması ardından Türk Cumhurbaşkanı"nın eşinin "Hasta ve Engelli Çocukların Eğitiminin Güvence Altına Alınması" raporunun tartışılması sırasında konuşacak olması önemli elbette. Raporun yazılması sırasında -kendisi de görme engelli olan- AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva"nın görev almış olması da yine önemli bir ayrıntı. Gül"ün konuşması da yine kendi desteğiyle Nisan 2009"da başlatılıp yürütülen "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyasına değinecek.

    Ama burada bir başka yön var ilgi gösterilmesi gereken.

    Bugün Avrupa Konseyi Parlamentosu"nun genel kurulunda çıkıp konuşma yapacak olan Türk Cumhurbaşkanı"nın eşi, Türk parlamentosuna gidip bir konuşma yapabildi mi bugüne kadar Konuşma yapmak bir yana, eşini Cumhurbaşkanı seçen Türkiye Büyük Millet Meclisi"ne Cumhurbaşkanı"nın eşi olarak hiç gidebildi mi?"

    ÇANKAYA KÖŞKÜ TADİLATTA!

    Yetkin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ailesinin cumhurbaşkanlığına seçilmesinden bu yana Dışişleri konutunda yaşadağını aktarıyor.

    "Abdullah Gül cumhurbaşkanlığına seçildiğinden bu yana Çankaya Köşkü"nde tadilat yapılıyor. Kimse soruyor mu bunun ne bitmez bir tadilat olduğunu? Cumhurbaşkanı ve ailesi bu tadilat nedeniyle hâlâ Dışişleri Konutu"nda yaşıyor, Dışişleri Bakanlığı bu nedenle Ahmet Davutoğlu ve ailesinin yaşadığı ikinci bir konut edindi."

    YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    Radikal






    Hayrünnisa Gül Meclis'e niye giremiyor Yorumları