Markette hazır kıymaya yasak getiriliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-07-2010 (11:23)   Son Mesaj: 10-07-2010 (11:23)    Cevap: 0    Gösterim: 542  

    10-07-2010

    Markette hazır kıymaya yasak getiriliyor

    Markette hazır kıymaya yasak getiriliyor


    Kıymada üreyen bakterinin engellenmesi için İl Genel Meclisi kolları sıvadı. Vatandaşın yediği kıymayı bilmesi için et, taze çekilecek

    İstanbul İl Genel Meclisi insan sağlığını tehdit eden ve kıymada çok hızlı üreyen Salvonevra ve Lizterya bakterilerinin önüne geçmek için harekete geçti. İl Genel Meclisi"nin 2010 yılı Ekim ayı toplantısında oy birliğiyle kabul edilen önerge hayata geçtiğinde; marketlerde ve kasaplarda satılmakta olan kıymalar, müşterilerinin gözünün önünde kıyma haline getirilecek.

    Böylece müşteri çekilmiş olan kıymanın içinde ne tür bir hayvana ait et olduğunu, hayvanların hangi organlarını içerdiğini, içine hayvansal yağ katılıp katılmadığını, şayet katılmışsa miktarını öğrenebilecek.

    İl Genel Meclisi"ne verdiği yazılı önerge ile konuyu gündeme getiren Küçükçekmece CHP İl Genel Meclis Üyesi Gökhan Gümüşdağ, kıymanın vatandaşın gözünün önünde çekilmesi gerektiğine dikkat çekti.

    Gümüşdağ, bu tür bakterinin en kolay barınak yerlerinin kıymalar olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Araştırmalara göre her yıl hayvansal bakterilerden zehirlenerek ölenlerin sayısı trafikte hayatını kaybedenlerden fazla.

    Böylesi bir istatistik bilginin hiç birimiz farkında değiliz. Trafik kazalarının önlenmesi için milyarlarca TL harcarken insan sağlığını ilgilendiren etin nasıl sunulacağı ve kasapların hijyen standartlarının oluşturulması konularında halen dünya normlarının çok gerisindeyiz" diye konuştu.

    Vakumlu paketlerde sunulsun

    "Müşteri ne yediğini ve neyi satın aldığını bilmek istemesi onun en doğal hakkıdır" diyen Küçükçekmece CHP İl Genel Meclis Üyesi Gökhan Gümüşdağ, kıymanın vatandaşın gözünün önünde çekilmesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

    "Müşteri şayet kıyma almak istiyorsa, kıymanın önünde çekilmesi gereklidir. Oysaki market ve kasaplar bu işlemi kapalı kapılar ardında yaptığı sürece yukarıda ki çekinceler ve sorular hiçbir zaman cevabını bulmayacaktır.

    Şayet market ve kasaplar elindeki eti kapalı kapılar ardında kıymaya dönüştürmek istiyorsa o zaman bunu vakumlanmış paketlerde, paketler üzerinde içerik bilgisi olacak şeklide sunması zorunlu hale getirilmelidir."




    Markette hazır kıymaya yasak getiriliyor Yorumları