Abdülkadir Aygan ilk kez ifade verdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-07-2010 (10:58)   Son Mesaj: 10-07-2010 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 558  

    10-07-2010

    Abdülkadir Aygan ilk kez ifade verdi

    Abdülkadir Aygan ilk kez ifade verdi


    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İsveç'te yaşayan eski PKK itirafçısı ve JİTEM elemanı Abdülkadir Aygan'ın ifadesi alındı.

    PKK itirafçısı ve eski JİTEM elemanı Abdülkadir Aygan'ın, Güneydoğu'da işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili açıklamaları üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Bir süre önce Aygan'ı sorgulamak için İsveç hükümetine başvuran savcılara olumsuz yanıt verilmesi üzerine, 1990'lı yıllarda Güneydoğu'da işlenen faili meçhul cinayetleri araştıran 4 özel yetkili savcı, Aygan'a sorulmak üzere 50 soru hazırladı.

    Ayrıca, sorular dışında Abdülkadir Aygan'ın bildiklerini paylaşması istendi.

    Adalet Bakanlığı'na gönderilen ve aralarında Kürt yazar Musa Anter'in de bulunduğu yaklaşık 100'e yakın faili meçhul cinayetle ilgili sorular, tercüme ettirilerek İsveç'teki yetkililere ulaştırıldı.

    Soruların, İsveç'e ulaşmasından sonra Aygan Stockholm'de sorgulandı.

    Türkiye, 2005"ten bu yana İsveç"te yaşan Aygan'ın geçen iadesini istemiş, İsveç, can güvenliğini gerekçe göstererek isteği geri çevirmişti.

    NTV




    Abdülkadir Aygan ilk kez ifade verdi Yorumları