2 askeri 'tertipçilik cinneti' mi öldürdü?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-07-2010 (09:07)   Son Mesaj: 10-07-2010 (09:07)    Cevap: 0    Gösterim: 555  

    10-07-2010

    2 askeri 'tertipçilik cinneti' mi öldürdü?

    2 askeri 'tertipçilik cinneti' mi öldürdü?


    Datça'da yaşanan cinnetin arkasındaki korkunç gerçek... TSK'nın aslında ciddi sorunlarından olan ama bu zamana kadar pek de tartışılmayan
    'tertipçilik/devrecilik' uygulamasının 2 askerin ölümüne sebep olduğu belirtiliyor.


    Muğla"nın Datça ilçesinde cinnet geçiren A.K isimli asker Antalya"dan Ömer Cancu ve Rize"den Tevfik Cebeci"yi ateş ederek şehit etti. Olay önceki gece Hava Radar Mevzi Komutanlığı"nda meydana geldi. Edinilen bilgiye saat 01.40 sularında nöbet tutan A.K.'nin, koğuşa giderek arkadaşlarını vurduğunu, iki askerin de olay yerinde şehit olduğu öğrenildi.

    TERTİPÇİLİK CİNNETİ

    Cinnet geçiren A.K ile öldürdüğü diğer iki askerin birkaç gündür kıdem meselesi yüzünden tartıştığı, A.K."nın sürekli kendisinden üst devre olan Canca ve Cebeci"den şikâyet ettiği öne sürüldü.

    SÖZLÜSÜ DUYMUŞ

    Rizeli asker Ömür Canca (27)'nın Pazar ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. İlçenin Zafer Mahallesi'nde oturan er Ömür Canca'nın (27) evine Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, baba Osman Canca'ya baş sağlığı ziyaretinde bulundu.

    Oğlunun açık deniz seferi yapan gemilerde çalıştığını ve bu nedenle askere geç gittiğini kaydeden baba Osman Canca, oğlunun şehit edildiği anda telefonda sözlüsü ile konuştuğunu söyledi. Canca "Dün gece saat 02.00 gibi oğlum sözlüsü ile konuşuyormuş. Sözlüsü ile konuştuğu sırada bir kişi oğlumun yanına gelip 'siz beni yaktınız ben de sizi yakacağım' diye bağırmış. Görüşme kesilmiş, ancak telefon açık kaldığı için sözlüsü tüm konuşmaları ve olayı duymuş. Oğlumun kız kardeşini telefonla arayarak 'Böyle böyle oldu, olayı araştırın' demiş. Ben de hemen birliğini aradım hem de defalarca. Bana bilgi verilmedi. Açıklama da yapılmadı. Olayda komplo olduğunu düşünüyorum." dedi.

    8.5 AYLIK ASKERDİ

    A.K.'nın vurduğu Tevfik Cebeci'nin baba ocağına ateş düştü. Tevfik Cebeci'nin akrabası Adem Cebeci'de konuyu tam olarak bilmediklerini fakat duydukları kadarıyla askeriyede arkadaşlar arasında huzursuzluk yaşandığını, tartışma sonrası da ateş açılıp Tevfik'in öldürüldüğünü belirtti.

    8.5 ay önce askere giden Tevfik Cebeci'nin babası Hasan Cebeci, kendilerine olayın sabah söylendiğini oğlunu cenazesini de yarın getireceklerini duyduğunu kaydetti.

    Ajanslar




    2 askeri 'tertipçilik cinneti' mi öldürdü? Yorumları