IMF'ten İrlanda'ya 'tedbir al' uyarısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-07-2010 (00:22)   Son Mesaj: 10-07-2010 (00:22)    Cevap: 0    Gösterim: 503  

    10-07-2010

    IMF'ten İrlanda'ya 'tedbir al' uyarısı

    IMF'ten İrlanda'ya 'tedbir al' uyarısı


    Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) üst düzey ekonomistlerinden Jorg Decressin, mali durumunu toparlayabilmek için İrlanda'nın güvenilir önlemler alması gerektiğini söyledi.

    İrlanda devlet kanalı RTE'nin haberine göre Decressin, Washington'da düzenlenen basın toplantısında, IMF'nin İrlanda hükümetince alınan ekonomik tedbirleri desteklediğini belirterek, ülke ekonomisinin gelecek yıl yeniden büyümeye geçebileceğine inandıklarını ifade etti. Nisan ayı öngörülerinin büyük ölçüde değişmediğini ve İrlanda ekonomisinin büyüme oranının seneye yüzde 2,3'ü bulmasını beklediklerini belirten Decressin, hükümetin "güçlü ve güvenilir" önlemler alması gerektiğine işaret ederek, ekonominin küresel düzeyde toparlanmasının bu sürece katkıda bulunacağını kaydetti.

    Bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,2 oranında daralan ekonomiyi toparlamaya çalışan İrlanda hükümeti, bir yandan dış ticaret, turizm ve yatırım alanlarında yeni stratejiler belirlerken, bir yandan da gelecek yılın bütçesinde sıkı önlemler almaya hazırlanıyor.




    IMF'ten İrlanda'ya 'tedbir al' uyarısı Yorumları