Aleviler'den Erbil'e yumurtalı protesto!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-07-2010 (00:17)   Son Mesaj: 10-07-2010 (00:17)    Cevap: 0    Gösterim: 453  

    10-07-2010

    Aleviler'den Erbil'e yumurtalı protesto!

    Aleviler'den Erbil'e yumurtalı protesto!


    İzmir'de yaşayan Aleviler, Star TV'de canlı yayınlanan 'Çarkıfelek' isimli programda ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in Alevileri ima ederek sarf ettiği sözlere sert tepki gösterdi.

    Akşam saatlerinde Doğan Yayın Holding bünyesindeki kuruluşların bulunduğu bina önünde toplanan Alevi Kültür Dernekleri, Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri ve Alevi Kültür Dernekleri Gençlik Hareketi'ne mensup yaklaşık 200 kişilik grup, 'Mehmet Ali Erbil şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Yezit zihniyetine lanet olsun' sloganları attı. Grup, Şehitler Bulvarı'ndaki binanın önüne Alevi derneklerine ait pankartları asarak yaklaşık 1 saat boyunca protestolarını sürdürdü. Polis taşkınlık yaşanmaması için bina önünde güvenlik önlemi aldı.

    Burada Aleviler adına basın açıklaması yapan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel, "Bu memlekette bu zihniyeti kazımamız gerekiyor. Bu bir ahlaksızlıktır, bu bir meslek suçudur." diyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarını soruşturma açmaya davet etti.

    Gerekli yasal işlemleri, başvuruları yarından itibaren başlatacaklarını; dava açma haklarını yarın sabahtan itibaren kullanacaklarını ifade eden Özel, gerekenlerin yapılacağını, haklı protestolarını Alevilere yakışır şekilde dile getireceklerini ifade etti.

    Mehmet Ali Erbil'in ahlaksızlık ettiğini kaydeden Aleve Kültür Dernekleri Genel Başkanı Özen de, "Her ne kadar Mehmet Ali Erbil, ahlaksızlık etse bile biz onun annesini annemiz sayarız, kız kardeşlerini bacımız sayarız. Kendisini bu aileye yakışmayan ahlaksız sayarız. O yüzden biz kendimize yakışanı yapacağız. Biz kendimizi inancımızdan aldığımız ahlakla besliyoruz. Biz bu alemde elsiziz, dilsisiz, belsiziz; ama adam gibi gezeriz. İnsan gibi gezeriz, ahlakımızı da korumasını biliriz." şeklinde konuştu.

    Tepkilerinin sebebinin Star TV'de yayınlanan 'Çarkıfelek' isimli programda Mehmet Ali Erbil'in Erzincan'la canlı bağlantı yaptığı sırada sarf ettiği, ''Orada ne yapıyorsunuz, mum söndü mü yapıyorsunuz?" şeklindeki sözleri olduğunu da belirten Özer, olayların bu sözler üzerine büyüdüğünü belirterek, "Nedeni budur. Güner Ümit'ten seneler sonra Mehmet Ali Erbil yaptı. Fark etmiyor." ifadelerini kullandı.

    Gazete binası önünde polis ekipleri sıkı güvenlik önlemi alırken, grup içerisinde bulunan bazı eylemcilerin binaya yumurta atması ortamı gerdi. Sloganlar atan grup polisin uyarısı üzerine dağıtıldı.

    Alevi vatandaşlar, eylem için yarın saat 11.30'da Konak'taki eski Sümerbank binası önünde basın açıklaması yaparak tekrar tepkilerini dile getireceklerini ifade ettiler.

    Çarkıfelek programının sunucusu Mehmet Ali Erbil daha önce Star TV'de yayınlanan bir evlilik programında da kendine eş adayı arayan 80 yaşındaki bir kişiye, "Ben Kızılbaş mıyım ki?" sözlerini kullanmış ve Alevilerin tepkisine neden olmuştu.

    Yıllar önce de, şovmen Güner Ümit'in televizyon programında Alevilere yönelik sözleri büyük tepki çekmişti.





    Aleviler'den Erbil'e yumurtalı protesto! Yorumları