Başörtülü üniversitede o anı unutamıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (23:57)   Son Mesaj: 10-06-2010 (23:57)    Cevap: 0    Gösterim: 547  

    10-06-2010

    Başörtülü üniversitede o anı unutamıyor

    Başörtülü üniversitede o anı unutamıyor


    YÖK Başkanı Prof. Özcan'ın üniversitelere yazısı ve başörtüsü ile üniversitelere ilk kez giren öğrenciler şaşkınlık ve heyacanı bir arada yaşarken öğretim görevlisinin ismini aldığı o anı unutamıyor.

    Neslihan Tanış'ın haberi İkinci sınıfta okuyan türbanlı bir öğrenci iki senedir ilk defa dün türbanla derse girebildiğini belirterek, şunları anlattı: "Geçen sene sadece yemekhaneye türbanla giriyorduk. Derslerde türbanı çıkarıyorduk. Bugün (dün) birkaç dersime türbanla girdim. İlk defa kendimi üniversiteye ait hissettim. Pratik dersinde asistanlar yanıma gelip "şapka takarak gir yoksa hakkında tutunak tululur" dedi. Ben de o derse mecburen şapka ile girdim. Onun dışında üç ayrı dersim daha vardı. Bu derslerden birinde hoca, benle birlikte başörtülü diğer arkadaşın isimlerini aldı. Herhalde tutanak tuacak.

    "Sizi kandırıyorlar" dedi

    Ayrıca hoca "başörtü konusundaki yasa hakkında kandırılıyorsunuz. Sizi kullanıyorlar" gibi cümleler kullandı. Bu konu hocanın insiyatifinde olmamalı. Ben bilemem ki, hangi hoca türbana karşı diye. Başörtülü girdiğim derste, ders sonuna kadar kalbim küt küt attı. Dersi rahat dinleyemedim, tedirgindim, stres altındaydım. İsmimi alan hoca ders işleyişini sevdiğim bir hoca. Aynı anda aynı derse yönelik başka bir hocanın dersi daha vardı. Bu yasalar Türkiye"ye yakışmıyor. Demokratik bir ülkede bir metre kumaş yüzünden ülkenin altını üstüne getiriyorlar. Belki de rahat bıraksalar. Birçok arkadaşımız başını açacak. Şu anda YÖK"ün verdiği karar yarım yamalak bir karar. Öğrenciye özgürlük tanımıyor. Hakkımda tutanak tulursa ne olacak, disipline, okuldan atılmaya kadar gidebilir."

    Kötü hatıralar

    Tıp fakültesinde beşinci sınıfta başı açık bir kız öğrenci "Bu sene öğrenciler başörtüsüyle girebiliyor. Artık her şey kırılmaya başladı. Değişmeyecek dediğimiz şeyler değişmeye başladı. Geçen senelerde öğrenciler ve öğretmenler arasında şapka konusunda inatlaşma oluyordu. Geçtiğimiz yıl birçok öğrenci inatla şapka ile derse girmek istediği için dersten çıkarılmıştı. Haklarında işlem başlatılmıştı" derken, bir diğeri de "Bence serbest kalması lazım. Bir öğrenci geçen sene cerrahi dersine şapkayla girmişti. Hoca derse geç gelip onu fark edince, kızı dersten çıkardı. "Bu şekilde olmaz çık" dedi. Kız da "hayır çıkmayacağım" dedi. O zaman hoca da "ben dersten çıkarım" deyip dersi bırakıp gitti" diye konuştu.

    Zaten yasaktı

    Fakültenin asistanlarından biri de "dersten çıkarma uygulamasını" anlattı: "Aslında yasal olarak önceden de sınıftan öğrenci atamıyordunuz. Ancak bir şekilde kılıfına uydurulup öğrenciler dersten çıkarılıyordu. Şimdiye kadar gördüğüm hastaların yüzde 50"si başörtülüydü. Ben nasıl hastalarım arasında böyle bir ayrım yapmıyorsam, öğrencilerde de bu böyle olmalı."

    Radikal




    Başörtülü üniversitede o anı unutamıyor Yorumları