Büyüme Ferit Şahenk'i heyecanlandırdı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (22:21)   Son Mesaj: 10-06-2010 (22:21)    Cevap: 0    Gösterim: 455  

    10-06-2010

    Büyüme Ferit Şahenk'i heyecanlandırdı

    Büyüme Ferit Şahenk'i heyecanlandırdı


    Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, Türkiye'nin büyümeyi sürdürdükçe ülkeye olan ilginin artacağını belirterek, "Son dönemdeki büyüme ilk defa istihdama pozitif yazmaya başladı. Bu çok sevindirici" dedi.

    Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, 1. Türk-Alman işbirliği yatırım konferansının yapıldığı Berlin'de CNBC-e'nin sorularını yanıtladı. Şahenk şunları söyledi: "Alman işadamları müthiş bir değişim olduğunun farkında. Fırsatları da kolluyorlar. Türkiye'ye büyük bir ilgi var. Türkiye'nin yapması gereken reformlar var. Meclis'ten Türk Ticaret Kanunu'nun çıkması çok önemli. Bankacılıktan, sanayinin diğer kollarına kadar sadece büyük değil orta çaplı şirketlerin de Türkiye'ye çok büyük ilgisi var. Bunu Türkiye'nin iyi değerlendirmesi lazım. Muhteşem potansiyeller var, bizden proje soruyorlar, ne yapabiliriz diye soruyorlar. Bizim Krone ortaklığımız var. Bizzat kendisi geldi, Türkiye'yle ilgili çok güzel şeyler söylediler. Türkiye'nin dışına çıkınca Türkiye'yle ilgili çok daha güzel şeyler duyuyorsunuz.

    General Electric'le son beş yılda çok güzel bir ortaklık yaptık. Onların almış olduğu karara saygılıyız. Türkiye Garanti Bankası'nda Doğuş Grubu'nun bağlılığı, devamlılığı söz konusudur. Son 8-9 ayda GE'nin kararına rağmen aynı motivasyonla çalışıyoruz. Garanti'de bir ortak değişikliği vardır. Bunu biz de bekliyoruz. GE kararı alınca bize olduğu kadar kamuoyuna da bildirecektir.

    Doğuş Holding'in halka arzı için grup olarak çalışıyoruz. Türkiye'nin bilhassa şu gelecek 2011'deki özel sektördeki en büyük halka arzını yapmak için soyunduk. Bunun olabilmesi için biz grup olarak GE'nin almış olduğu kararı bekliyoruz. Ona paralel biz de zamanlamamızı oturtacağız.

    MARİNADA BİRKAÇ SÜRPRİZ YAPACAĞIZ

    Harıl harıl bölgede ne yapabiliriz diye çalışıyoruz. Türkiye'nin bölgede oynamış olduğu rol bizler için müthiş bir fırsat. Birkaç senedir büyüttüğümüz marina işi var. Amaç Adriatik'in tepesinden Ege sahillerine kadar bir marina zinciri oluşturmak. Bu anlamda ben dün Karadağ'daydım, Hırvatistan'a da geçtim. Birkaç sürprizle kamuoyunun karşısına çıkacağız. Biz Türkiye'nin ismine katkıda bulunurken gelecek olan turistin de kalitesini artıracağız.

    BÜYÜME 2011'DE YÜZDE 4-5'TE KALABİLİR

    Büyüme 2011'de yüzde 7'lerde olmaz, yüzde 4-5'lerde kalabilir. Ama Türkiye ekonomisini geliştirdikçe, borçluluk oranını bir yerlerde tuttukça, büyümeyi devam ettirdikçe Türkiye'ye ilgi artacak. Son dönemdeki büyüme ilk defa istihdama pozitif yazmaya başladı. Bu çok sevindirici bir olay. Türkiye'de bu büyümeyle işsizlik oranı inşallah daha da aşağı iner. Büyüme bu senedeki kadar o şiddette olmayabilir.

    Türkiye'ye belli süre hep bir kuşkuyla bakıldı. 1990'lı yıllarda çok şeye söz verildi, yapılamadı. 2000'li yıllara müthiş bir değişimle girildi. Bunun sonuçlarını gördükten sonra Alman iş dünyası Türkiye'ye çok büyük derecede saygı duydu. Türkiye'ye karşı olan görüşleri çok değiştirdi. Biz yapmış olduklarımızı devam ettirirsek buradan çok yatırımcı Türkiye'ye gelir."

    NTV




    Büyüme Ferit Şahenk'i heyecanlandırdı Yorumları