Ankara Valisi'nden okullara gürültü uyarısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (22:04)   Son Mesaj: 10-06-2010 (22:04)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    10-06-2010

    Ankara Valisi'nden okullara gürültü uyarısı

    Ankara Valisi'nden okullara gürültü uyarısı


    Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, başkentteki bazı okullarda çalan ziller ile okul bahçelerindeki törenlerde kullanılan ses sistemleri nedeniyle okul yöneticilerini uyardı.

    Yüksel, yayımladığı genelgede, Ankara'da bulunan eğitim-öğretim kurumlarının içinde ve bahçelerinde zil çalınması ve diğer yayınlarla, okul bahçesindeki törenlerde kullanılan ses cihazlarının yüksek seste kullanıldığının, kendilerine gelen şikayetlerden anlaşıldığını bildirdi. Eğitimde doğru iletişimin önceliklerinden birinin, okulların çevrelerinde yaşayan halkla sağlıklı iletişim kurulması olduğuna dikkati çeken Yüksel, okul çevresi ile kurulan olumlu ilişkilerin, vatandaşların okullara sahip çıkma bilincine de katkı sağlayacağını ifade etti.

    Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği uyarınca gürültüye hassas kullanımlardaki çevresel gürültü esaslarının her derecedeki okul ve kurum yöneticilerine bir kez daha hatırlatılmasının gerektiğini vurgulayan Yüksel, genelgesinde şunlara yer verdi:

    ''Gürültü niteliğine sahip zil seslerinin seviyesi, çevreyi rahatsız etmeyecek düzeye indirilecektir. Zillerin çalma süreleri en kısa süre ile sınırlandırılacaktır. Eğitim ve öğretim saatleri dışında, cumartesi-pazar ve tatil günlerinde zil sesleri kapatılacaktır. Okulların açık alanlarında yapılan her türlü tören ve konuşmalarda, seslendirme cihazlarının ses seviyeleri çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanacaktır. Okullarda, okul çevresini rahatsız edecek düzeyde hoparlör sistemi ile yapılan duyuru ve ilanlara son verilecektir.

    Okullarımızın zilleri ve okul bahçelerinde yapılan duyuru, ilan ve müzik yayınları ile okul bahçelerindeki törenlerde kullanılan yüksek volümlü ses cihazlarından okul çevresinde bulunan özellikle yaşlı ve hastalar ile bebeklerimizin olumsuz etkilenebileceği değerlendirmesiyle çevreye mutlaka duyarlı olunması hususunda tüm ilgililerin uyarılmasını, başta il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri olmak üzere her kademedeki yöneticinin bu hususlara uygun hareket etmesini önemle rica ederim.''




    Ankara Valisi'nden okullara gürültü uyarısı Yorumları