Adıyaman Üniversitesi'nde yasak kalktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (18:52)   Son Mesaj: 10-06-2010 (18:52)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    10-06-2010

    Adıyaman Üniversitesi'nde yasak kalktı

    Adıyaman Üniversitesi'nde yasak kalktı


    Bir gün önce başörtüsü yasağının uygulandığı Adıyaman Üniversitesi'nde, kampüs alanına başörtüsü ile giriş serbest bırakıldı.

    Adıyaman Üniversitesi başörtüsü yasağını kaldırdı. Bugüne kadar üniversiteye ait yerleşkelere başörtülerini çıkararak giren öğrenciler, bugün ilk kez başörtüleri ile kampüs alanı içerisine girdi.

    Daha önce başörtülerini üniversite girişinde bulunan odada çıkaran türbanlı öğrenciler, bugün başörtülerini çıkarmak için yine aynı odanın yolunu tutarken, kapıdaki güvenlik görevlilerinin 'başörtülü içeri girebilirsiniz' sözüyle mutlu oldu. Sevinçlerini birbirlerine sarılarak paylaşan öğrenciler, derslere başörtülü giren öğrenciler hakkında soruşturma açılabileceğini belirtirken bu durumun kendilerini tedirgin ettiğini söyledi.

    Güvenlik görevlilerine kampüs alanına başörtülü öğrencilerin alınması talimatını veren üniversite yönetimi, derslere başörtüyle girilip girilmeyeceği konusuna açıklık getirmedi.

    Başörtülü derse girebilmenin hocaların insiyatifinde olduğunu dile getiren öğrenciler, kampüs alanı içerisinde başörtülü bir şekilde rahatça dolaşabildiklerini fakat başörtüleriyle derslere de girmek istediklerini ifade ettiler. Başörtülü arkadaşlarına destek veren öğrenciler de, başörtüsü yasağının eğitim hakkını engellediğini vurguladı. İHA




    Adıyaman Üniversitesi'nde yasak kalktı Yorumları