Kılıçdaroğlu'na 'Recep Bey'den takipsizlik   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (18:38)   Son Mesaj: 10-06-2010 (18:38)    Cevap: 0    Gösterim: 468  

    10-06-2010

    Kılıçdaroğlu'na 'Recep Bey'den takipsizlik

    Kılıçdaroğlu'na 'Recep Bey'den takipsizlik


    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Başbakan Erdoğan'a 'Recep Bey' diye hitap ettiği gerekçesiyle yapılan suç duyurusuna Cumhuriyet Savcılığı tarafından takipsizlik kararı verildi.

    Cumhuriyet Halk Partisi (Son yerel seçimlerde AK Parti'den Dokurcun Belediye Başkan aday adayı olan Cengiz Yarımbaş (50), "Kılıçdaroğlu'nun miting meydanlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Recep Bey' diye hitap etmesinin Türk milletini aşağılayıcı bir tavır" olduğu gerekçesiyle Sakarya Adliyesi'ne dilekçeyle başvurmuştu. Yarımbaş'ın dilekçesinde, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting meydanlarında Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a 'Recep Bey' telaffuzunun bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak beni ziyadesiyle rahatsız ettiğini ve Türk milletini aşağılayıcı bir tavır sergilediğini üzülerek belirtmek isterim. Bu başbakan, Sayın Kılıçdaroğlu da olsa, aynı tepkiyi koyacağımı bizzat belirtmek isterim." ifadelerine yer vermişti.

    Sakarya Cumhuriyet Savcılığı Cengiz Yarımbaş'ın suç duyurusuna takipsizlik kararı verdi.




    Kılıçdaroğlu'na 'Recep Bey'den takipsizlik Yorumları