Define için 43 metre tünel kazdılar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (18:07)   Son Mesaj: 10-06-2010 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 549  

    10-06-2010

    Define için 43 metre tünel kazdılar

    Define için 43 metre tünel kazdılar


    Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 4 kişi, tarihi kiliseye ulaşmak için 43 metre tünel kazdıktan sonra zehirli gaz ya da tuzakla karşılaşacaklarını düşünerek define arama işinden vazgeçtiler.

    Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Karaelbistan beldesinde mezarlık içinde bulunduğu ileri sürelen ve üzeri toprakla kaplandığı için yeri tam olarak bilinemeyen tarihi kilisenin yerini tespit ettiğini düşünen 3 kişi, mezarlığın karşısındaki D.K'ye ait evden kiliseye ulaşmak için bir aylık uğraş sonucu 43 metre uzunluğunda tünel kazdılar. Yerin yaklaşık 6 metre altındaki tarihi kilise olduğu düşünülen yere ulaşan defineciler, burada üzerinde haç işareti bulunan bir taş kapıya rastladı. Taş kapının arkasında zehirli gaz ya da tuzak olacağını düşünen zanlılar, kapıyı açmaktan korkarak, define arama işinden vazgeçerek tüneli terk ettiler.

    Bu arada tüneli kazanlar arasında anlaşmazlık çıkması üzerine ev sahibi D.K, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma tarafından gözaltına alınan 4 zanlı, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

    -TOPRAĞI ÇIKARMAK İÇİN ÖZEL DÜZENEK KURMUŞLAR-

    Bir ay boyunca kazdıkları 43 metrelik tünelden çıkan toprağı evin diğer odalarına ve bahçesine yığan 4 kişi, tünelde rahat nefes alabilmesi için havalandırma delikleri de açtıkları belirlendi.

    Define arayan 4 kişinin, tünel kazısında çıkan toprağı tahliye etmek için özel bir düzenekle kurduğu öğrenildi.

    Zanlıların, tünel kazdıklarının anlaşılmaması için zaman zaman mezarlık içine fidan diktiği bildirildi.




    Define için 43 metre tünel kazdılar Yorumları