Büyükada'da fayton tamirhanesi yıkıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (18:07)   Son Mesaj: 10-06-2010 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    10-06-2010

    Büyükada'da fayton tamirhanesi yıkıldı

    Büyükada'da fayton tamirhanesi yıkıldı


    İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Büyükada Aya Nikola mevkisindeki at ahırlarının önündeki fayton tamirhanesini izinsiz işletildiği gerekçesiyle yıktı.

    Alınan bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, sabah saatlerinde Büyükada'ya geldi. Zabıta ekipleri, Aya Nikola mevkisine giderek, burada bulunan at ahırlarının önündeki fayton tamirhanesini izinsiz işletildiği gerekçesiyle yıktı. Ekipler, daha sonra, Adalar Belediyesi binasının yakınındaki çay bahçesinin güneşlik demirlerini kesmek istedi. İş yeri sahipleri, direnmeden demirleri kendileri kesti.

    Zabıta ekipleri, daha sonra, Büyükada İskelesi'nin bulunduğu Atatürk Meydanı'na geldi, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin ürünlerinin sergilendiği 8 adet fayton büfeyi içindeki eşyalarla birlikte gemiye yükleyerek götürmek istedi. Adalar Belediyesi yetkililerinin araya girmesiyle gemiye yüklenerek Kartal İskelesi'ne çıkarılmaya çalışılan fayton büfeler iade edildi.

    Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Resul Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adada kullanılan faytonların İstanbul Büyükşehir Belediyesince toplu ulaşım aracı sayıldığını, bu nedenle at ahırlarının da İSPARK tarafından işletilmesi gerektiğini söylediğini ifade etti. Fayton tamir atölyelerinin de İSPARK'ın işletmesi gerektiği gerekçe gösterilerek Aya Nikola bölgesindeki fayton tamirhanesinin yıkıldığını belirten Can, yıkım kararıyla ilgili olarak kendilerine bilgi verilmediğini, tebligatta bulunulmadığını bildirdi.

    Resul Can, şöyle devam etti:

    ''Belediyemizin demir başı olan, Halk Eğitim Merkezi'nin kursiyerlerinin ürünlerinin sergilendiği fayton arabalarımız var. Mülkiyeti belediyemizin. Tebligat ve uyarı yapılmadan 150-200 zabıtayla bunlar tabiri caizse gasbedilerek 8 fayton gemilere bindiriliyor. Bizim zabıtamız da iki kurumun arasında sorun olmasın diye müdahalede bulunmuyor. Bizi haberdar ettiklerinde yanıma zabıta müdürümü ve koordinatörümü alarak gittim. Görüşemeyeceklerini ve emrin yukarıdan olduğunu söylediler. Maltepe İskelesi'ne yanaşacaklardı, yanaşmadılar. En son Kartal İskelesi'ne yanaştılar. Ben de müdürleriyle temas kurarak kendilerini cumhuriyet savcılığına vereceğimizi, yaptıklarının yasal olmadığını, fayton büfeleri iade etmelerini söyledim. Kendileri görüşmelerini yaptılar ve fayton arabaları zabıta müdürümüze teslim ettiler. Çok talihsiz bir olay.''

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de söz konusu fayton büfelerin kaçak olup olmadığının ilçe belediyesine daha önceden yazı yazılarak sorulduğunu ancak cevap gelmediğini, rutin kontrollerde fayton büfelerin kaçak olduğu düşünülerek kaldırılmak istendiğini, daha sonra ilçe belediyesi yetkililerinin durumu izah etmeleri üzerine yıkımdan vazgeçildiğini belirtti.




    Büyükada'da fayton tamirhanesi yıkıldı Yorumları