Van'da 23 öğrenci bisküviden zehirlendi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (18:04)   Son Mesaj: 10-06-2010 (18:04)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    10-06-2010

    Van'da 23 öğrenci bisküviden zehirlendi

    Van'da 23 öğrenci bisküviden zehirlendi


    Van merkeze bağlı bir köydeki ilköğretim okulunda eğitim gören 23 öğrenci, yedikleri bisküviden zehirlenerek, hastaneye kaldırıldı.

    Alınan bilgiye göre, kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Alaköy'de bulunan Şehit Çetin Aysan İlköğretim Okulunda eğitim gören bir öğrenci, sokakta naylon poşet içerisinde bulduğu bisküvileri okula götürerek, arkadaşlarına ikram etti. Bir süre sonra kusma ve mide bulantısı şikayeti ile okul idaresine müracaat eden 23 öğrenci, konunun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesinin ardından ambulanslarla Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.

    Son kullanma tarihi geçen bisküvi yedikleri için zehirlendiği anlaşılan öğrencilerin, müşahede altına alındığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

    İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır da konunun kendilerine iletilmesinden sonra köye ambulans gönderildiğini ve çocukların ambulanslarla hastaneye sevk edildiğini belirterek, yapılan kontroller sonrasında öğrencilerin ciddi bir rahatsızlığının olmadığının anlaşıldığını söyledi.




    Van'da 23 öğrenci bisküviden zehirlendi Yorumları