Altında fiyat artışı gümüşe ilgiyi artırdı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (17:23)   Son Mesaj: 10-06-2010 (17:23)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    10-06-2010

    Altında fiyat artışı gümüşe ilgiyi artırdı

    Altında fiyat artışı gümüşe ilgiyi artırdı


    Son günlerde altın fiyatlarının artmasıyla, takı meraklılarının altına alternatif olarak görülen gümüşe yöneldiği belirtildi.

    Malatya'da gümüş ticareti yapan Fatih Mecit, yaptığı açıklamada, son günlerde altın fiyatlarının artmasının, işlerinde canlılık oluşturduğunu söyledi. Yaklaşık 20 yıldan beri gümüşçülük yapan Mecit, altın alamayan vatandaşların, altına göre çok daha şık ve ucuz olan gümüşe ilgi gösterdiğini kaydetti.

    Türkiye'nin her yerine Çin, Hindistan, İtalya, Tayland çeşitli ülkelerden işlenmiş gümüş geldiğini ve her kesimden insana gümüş sattıklarını belirten Mecit şunları anlattı:

    ''Vatandaş fiyatların artmasıyla, altına göre çok daha ucuz olan gümüşü tercih ediyor. Özellikle bu sıralar takıya meraklı olanların vazgeçilmezi gümüş oldu. Mesela 500-600 liraya tek taş altın yüzük alamayanlar, artık 25-30 liraya sattığımız gümüş yüzükleri tercih ediyor. Gümüşlerde de altına bağlı olarak fiyat artışları yaşanıyor. Fakat buna rağmen altınla arasında inanılmaz fiyat farkı oluyor.''

    Gümüşün asla tasarruf aracı olarak kullanılamayacağına vurgu yapan Mecit, şunları bildirdi:

    ''Gümüş tasarruf aracı olarak kullanılmıyor. Çünkü gümüşün altın gibi geri dönüşümü çok miktarda yok. İşlenmemiş gümüşün gramı Türkiye genelinde 3 liraya satılırken, işlenmiş gümüşün hurdası 60 kuruşa satılıyor. Aynı zamanda beyaz altında da gümüş kullanılıyor. Bu yüzden satılan beyaz altından zarar ediliyor.''

    Gümüşün bazı insanlar tarafından altından daha çok sevildiğini belirten Mecit, ''Bu durum bazı müşterilerim de hastalık derecesinde. Gümüş takı kullananlarda bir süre sonra gümüş tutkusu oluşuyor. Gümüş almaya başlayınca sonu gelmiyor. Tarağını alan, 'aynasını, çerçevesini de alayım' diyor'' şeklinde konuştu.

    Gerçek gümüşün insan vücudunda asla alerji yapmayacağına dikkati çeken Mecit, bazı vatandaşların gümüş yerine daha ucuz olduğu için imitasyon takılar aldıklarını, çöpten toplanan demirlerle yapılan bu takıların insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.




    Altında fiyat artışı gümüşe ilgiyi artırdı Yorumları