1 kuruşluk kart borcu için mahkemelik oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (17:22)   Son Mesaj: 10-06-2010 (17:22)    Cevap: 0    Gösterim: 565  

    10-06-2010

    1 kuruşluk kart borcu için mahkemelik oldu

    1 kuruşluk kart borcu için mahkemelik oldu


    Adana’da bir banka, kart borcunu kapatan ancak, bozuk parası olmadığı için 1 kuruş bakiyesi kalan müşterisine noter kanalıyla 4 yıl aradan sonra ihtarname göndererek icra kararını tebliğ etti.

    Adana"da bir banka, kart borcunu kapatan ancak, bozuk parası olmadığı için 1 kuruş bakiyesi kalan müşterisine, noter kanalıyla 4 yıl aradan sonra ihtarname göndererek, 7 gün içinde 45,81 TL masraf ve bir kuruşluk borcun ödenmemesi halinde icra işleminin başlatılacağını bildirdi. Merkez Sarıçam ilçesine bağlı İncirlik beldesinde yaşayan emekli Halil Ünal (54), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce tamamını ödediğini düşündüğü kredi kartı borcunun kalan "bir kuruşluk" bölümü için gelen ihtarnameyi şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

    Halil Ünal, o dönemde 765 TL olan kredi kartı borcunu kapatırken, 1 kuruşluk bakiye için bozuk parasının çıkmadığını belirterek, "Banka görevlisi (önemli değil ağabey) dedi. Daha sonra o kartı bir daha hiç kullanmadım ve hiçbir şekilde ödeme talebi gelmedi. Yani bir kuruşu insan yolda görse eğilip almaz.

    Ancak çoktan unuttuğum bir karttaki 1 kuruşluk bakiye için 4 yıl sonra ihtarname masrafları adı altında da 45,81 TL ve 1 kuruş ödemek zorunda kaldım" dedi.

    Bankanın 1 kuruşluk alacağını 4 yıl sonra hatırlamasını da garip karşıladığını ifade eden Ünal, "Böyle bir uygulamayla karşılaşacağım aklıma bile gelmezdi. Ben yıllarca bu bankanın kartını kullandım, böyle bir uygulamayla karşılaşmak beni hem şaşırttı hem de üzdü" dedi.





    1 kuruşluk kart borcu için mahkemelik oldu Yorumları