İğne vurulduktan sonra öldü iddiası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (17:04)   Son Mesaj: 10-06-2010 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 602  

    10-06-2010

    İğne vurulduktan sonra öldü iddiası

    İğne vurulduktan sonra öldü iddiası


    Mersin'in Tarsus ilçesinde, sağlık ocağında doktor tarafından kronik bronşit teşhisi konulan ve hemşirenin iğne vurması sonrasında fenalaşan hasta, ambulansla hastaneye kaldırılırken öldü.

    Tarsus Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, sabah meydana gelen olayda, Durmuş Ali Çolak (48) rahatsızlanınca Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezine başvurdu. Burada aile hekimi Ali Y. tarafından muayene edilen Çolak'a kronik bronşit teşhisi konuldu. Daha sonra reçetedeki ilaçları eczaneden alıp sağlık merkezine gelen Çolak'a hemşire Handan B. tarafından iğnesi yapıldı. İğne sonrasında fenalaşan Çolak'a sağlık merkezindeki doktorlar tarafından ilk müdahale yapıldı. Daha sonra cankurtaranla Tarsus Devlet Hastanesine götürülmek istenen Çolak'ın cankurtaranda bir kez daha solunum ve kalp atışlarının durduğu, müdahaleye rağmen yaşama döndürülemediği belirtildi.

    Açıklamada, olayın Cumhuriyet Savcılığına intikal ettiği, hastanın kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsiden sonra belli olacağı, İl Sağlık Müdürlüğünün de konuyla ilgili inceleme başlattığı kaydedildi.




    İğne vurulduktan sonra öldü iddiası Yorumları