İstanbul'un kurtuluşunun 87. yıldönümü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (16:58)   Son Mesaj: 10-06-2010 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 531  

    10-06-2010

    İstanbul'un kurtuluşunun 87. yıldönümü

    İstanbul'un kurtuluşunun 87. yıldönümü


    Aralarında CHP, İP ile bazı dernek ve vakıf üyelerinin bulunduğu bir grup, İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 87'inci yıl dönümünü, Dolmabahçe rıhtımında kutladı.

    Dolmabahçe rıhtımında toplanan gruptakiler, ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk posteri taşıyarak, çeşitli sloganlar attı. Burada grup adına yapılan açıklamada, emperyalist işgalcilerin 87 yıl önce, Dolmabahçe rıhtımından kovulduğu, 1969 yılında da emperyalist işgalcilerin son temsilcisi olan Amerikan 6. Filo bahriyelilerinin, devrimci gençlik tarafından denize atıldığı ifade edildi.

    Bugünün öneminin gözlerden kaçarak, İstanbul'un fethinin gölgesinde kaldığı belirtilen açıklamada, 6 Ekim 1923 tarihinin İstanbul'un kurtuluş günü olarak ilan edilmesi gerektiği kaydedildi.

    Son 7 yıldan bu yana her 6 Ekim tarihinde bu zaferi anmak ve ondan güç almak için Dolmabahçe'de bir araya gelindiğine yer verilen açıklamada, bu geleneğin her yıl devam ettirileceği belirtildi.

    Gruptakiler arasında yer alan Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ da yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin bütün safhalarına tanıklık ettiğini dile getirerek, ''Nereden nereye geldik, onların hepsini gördüm, ama şimdi bir taraftan mutlu oluyorum, diğer taraftan da çok üzülüyorum'' dedi.




    İstanbul'un kurtuluşunun 87. yıldönümü Yorumları