Sakarya'da 10 adaylı rektörlük yarışı başladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (16:52)   Son Mesaj: 10-06-2010 (16:52)    Cevap: 0    Gösterim: 640  

    10-06-2010

    Sakarya'da 10 adaylı rektörlük yarışı başladı

    Sakarya'da 10 adaylı rektörlük yarışı başladı


    Sakarya Üniversitesi’nde 21 Ekim'de yapılacak Rektör adaylığı seçimleri öncesinde, adaylar arasında propaganda yarışı tüm hızıyla sürüyor.

    Perşembe günü yapılacak ve 10 Profesörün aday olduğu seçimlerde Sami Şener, Muzaffer Elmas, Harun Taşkın, Uğur Arifoğlu, Etem Köklükaya ve Murat Tütüncü isimleri ön plana çıkıyor. Rektörlük için mücadele eden diğer isimler ise Remzi Altunışık, Ahmet Tutar, Mehmet Sait Doğan ve Zeki Özcan...

    Rektör adayları, bir yandan seçimde oy kullanacak öğretim üyelerini etkileyecek projelerini paylaşırken diğer yandan da kendilerine rakip olarak gördükleri adaylara karşı ilginç çıkışlar yapıyorlar. Rektörlük seçimi öncesi en çok konuşulan konulardan biri Rektör adaylarından Prof. Dr. Sami Şener ile Prof. Dr. Mehmet Sait Doğan arasında başlayan "unvan" tartışması oldu. Mehmet Sait Doğan, rakibi Sami Şener'in, üniversitenin internet sitesinde kendisini İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden 1975'te mezun olmuş gibi göstererek haksız rekabete neden olduğu iddiasıyla Rektörlüğe şikâyette bulunurken, bu şikâyet üzerine Rektörlük "etik" incelemesi başlattı.

    Yasa gereği öğretim üyelerinin seçiminde en çok oyu alan 6 aday Üniversite yönetimi tarafından YÖK"e bildirilecek. YÖK, bu altı adaydan üçünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"e gönderecek. Cumhurbaşkanı Gül ise kendisine bildirilen üç aday arasından birini inisiyatifini kullanarak Üniversite Rektörlüğüne atayacak.

    Rektör adaylığında en fazla şans tanınan 6 isim ile dikkat çeken özellikleri ise şöyle:

    Prof. Dr. Murat Tütüncü: Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı yapan Tütüncü, üniversite genelinde tanınan, bilinen ve akademik başarıları ile öne çıkan isim olarak anılıyor. Tütüncü"nün projeleri arasında öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısını azaltmak amacıyla akademik kadroyu genişletmek ve özellikle yurtdışındaki değerli Türk bilim adamlarının Sakarya Üniversitesi"ne kazandırılarak lisans ve lisansüstü eğitimin niteliğinin artırılması yer alıyor.

    Prof. Dr. Muzaffer Elmas: Halen Rektör yardımcısı olarak Sakarya Üniversitesi"nde görev yapmakta olan Elmas, 8 yıldır görev yaptığı üniversiteyi yakından tanıyor.

    Prof. Dr. Harun Taşkın: Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Harun Taşkın adaylar arasında öne çıkan isimlerden. Taşkın"a göre Sakarya Üniversitesi, gelecekte dünya üniversiteleri arasında yer alan bir üniversite olmalı ve hazırlayacağı bilimsel projeler ve araştırmalarla ilin geleceğine yön vermeli.

    Prof. Dr. Sami Şener: Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı. Akademik kadroyu, sanayi, ticaret ve kurumsal sistemleri geliştirme istikametinde yeni bilgi, özgün metot ve sistemler üretmeye hasretmeyi hedeflediğini söyleyen Sami Şener, üniversite genelinde saygın bir öğretim üyesi olarak biliniyor. Şener"in seçimler öncesinde bir dezaavantajı var, hakkında yapılan şikâyet nedeniyle Rektörlük tarafından aleyhinde başlatılan etik incelemesi... Prof. Dr. Uğur Arifoğlu: Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü"nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Uğur Arifoğlu halen YÖK Etik Kurul Üyesi olarak hizmet veriyor. Uğur Arifoğlu"nu diğer adaylar arasında ön plana çıkaran en önemli özellikleri ise genç ve dinamik yapısı dışında üniversite öğretim üyeleri arasında birleştirici bir rol oynaması. Uğur Arifoğlu"nun genç akademisyenlerin lehine özlük hakları konusunda projeler üretmesi ve Sosyal Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi açılmasına yönelik projesi de kendisine sağlanan desteği artırıyor.

    Prof. Dr. Etem Köklükaya: Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi olan Köklükaya, bir dönem TRT Genel Müdürlüğü için de aday olmuştu.




    Sakarya'da 10 adaylı rektörlük yarışı başladı Yorumları