Eczacıbaşı'ndan miras haberine açıklama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (16:14)   Son Mesaj: 10-06-2010 (16:14)    Cevap: 0    Gösterim: 556  

    10-06-2010

    Eczacıbaşı'ndan miras haberine açıklama

    Eczacıbaşı'ndan miras haberine açıklama


    Eczacıbaşı Holding Basın İlişkileri Müdürü
    Cem Tanrıkılıcı, Sabah gazetesinde yer alan Eczabaşı'ndaki miras kavgası konulu haberle ilgili bir açıklama yaptıklardını açıkladı.


    "Sabah Gazetesi"nde bugün yayınlanan ve pek çok internet sitesine de taşınan habere ilişkin olarak, Sabah Gazetesi"ne gönderdiğimiz açıklama, ekte bilgilerinize sunulmuştur" diyen Eczacıbaşı Holding Basın İlişkileri Müdürü Cem Tanrıkılıcı'nın muhabir adına ithafen gönderdiği metnin tamamı şöyle: Sayın Neslihan Keskin;

    Gazeteniz Sabah"ın 06.10.2010 tarihli sayısının 1. ve 23. sayfalarında "Şakir Eczacıbaşı"nın dokuz yeğeni, mahkemeye dilekçe vererek mirastan pay istedi" başlığı ve teması içinde verilen haber gerçeği yansıtmamaktadır. Haberde söz edilen ve merhum Şakir Eczacıbaşı"nın mal varlığının tespiti amacıyla açılan dava, Bülent ve Faruk Eczacıbaşı ya da diğer yeğenler tarafından değil, merhum Şakir Eczacıbaşı"nın eşi Sayın Sebla Eczacıbaşı tarafından açılmıştır. Prosedür gereği davaya müdahil olmak durumunda kalan Bülent ve Faruk Eczacıbaşı"nın, mirastan herhangi bir pay talebi söz konusu değildir.

    Sözkonusu dava, bütünüyle Sebla Eczacıbaşı tarafından, "terekenin tespiti ve resmi defter tutulması" istemiyle açılmış olup, prosedür gereği veraset ilamında adı geçen mirasçılara, yani sekiz yeğene yöneltilmiş ve aynı zamanda vefat öncesi imzalandığı ifade edilen mal ortaklığı sözleşmesindeki düzenlemenin geçerli bulunduğu iddiasıyla, malvarlığının tamamının davacı eşe aidiyetine karar verilmesi talep edilmiştir.

    Faruk ve Bülent Eczacıbaşı, bu davanın ilk duruşmasına, mahkemenin çağrısı üzerine ve yalnızca davanın yürüyebilmesi için prosedürel bir işlem olan taraf teşkilini temin etmek üzere avukatları aracılığı ile katılmışlardır.

    Diğer bazı mirasçıların vekili tarafından terekenin tespiti ve aidiyetine ilişkin yürütülen tartışma veya itirazların, Bülent ve Faruk Eczacıbaşı"na ait işlem ve itirazlar gibi sunulması, tamamiyle gerçeklikten uzaktır. Bülent ve Faruk Eczacıbaşı tarafından dosyaya verilen tek bir beyan bulunmadığı gibi, verilen herhangi bir dilekçe dahi sözkonusu değildir. Bülent ve Faruk Eczacıbaşı, tereke tespit davasının sonuçlanmasının ardından miras paylaşımının söz konusu olması durumunda, aile fertleri arasında çıkabilecek anlaşmazlıklarda taraf olmamak amacıyla reddi miras talebinde bulunmakta da kararlıdırlar.

    Bülent ve Faruk Eczacıbaşı, haberde iddia edildiği şekilde bir miras krizi içinde olmadığı gibi, tam tersine merhum Şakir Eczacıbaşı"nın değerli anısını yaşatmak çabası içindedirler. Mirastan pay talebinde bulunmak bir yana, vefat sonrasında, merhum Şakir Eczacıbaşı tarafından verilen kefalet ve ipoteklerin kaldırılmasını ve mirasın borçtan arındırılmasını sağlamışlardır. Sözkonusu durumun, haberde ortaya çıkan imajın ne ölçüde dışında olduğu son derecede açık bir şekilde ortadadır.

    Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

    Saygılarımızla,

    Eczacıbaşı Holding





    Eczacıbaşı'ndan miras haberine açıklama Yorumları