Fakıbaba, Saadet Partisi'nden istifa etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (15:38)   Son Mesaj: 10-06-2010 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    10-06-2010

    Fakıbaba, Saadet Partisi'nden istifa etti

    Fakıbaba, Saadet Partisi'nden istifa etti


    Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve 3 ilçe belediye başkanı ile il ve ilçe teşkilat başkanları ve çeşitli illerdeki yöneticiler Saadet Partisi'nden istifa etti.

    Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, Fakıbaba'nın yanı sıra Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ile İl Başkanı Mehmet Kayacan, ilçe teşkilat başkanları ile aralarında il genel ve belediye meclis üyelerinin bulunduğu grup, partilerinden ayrılma kararı aldıklarını açıkladı. İl başkanı Mehmet Kayacan, yaptığı konuşmada, Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisi Genel Başkanlığına seçilmesiyle birlikte Türkiye'de farklı bir siyaset anlayışının doğduğunu savundu.

    Bir iftar yemeğinde bütün basın camiasının önünde üzücü bir olayın yaşanmasının ardından partiyle aralarının açıldığını belirten Kayacan, ''Biz aile olarak, hep beraber yürüdük. Böylesi bir olayla karşılaşmak istemezdik ancak oldu. Sonraki görüşmelerimizde de uzlaşma sağlayamadığımız için tüm teşkilatlarımız, ilçe başkanlarımız ve diğer yöneticilerimizle partiden ayrılma kararı aldık. Umarız bundan sonra daha güzel bir süreç işler'' dedi.

    Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise partiyle son yaşanan olaya kadar yakın bir çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

    ''Yaklaşık 2 yıldır partiyle birlikte çok yakın bir çalışma içerisindeydik. Allah onlardan razı olsun. İnanıyorum ki yeni oluşum, ülkemize ve memleketimizde hayırlara vesile olacaktır. Bundan sonraki görevimiz, insanların daha mutlu olabilmesi için elimizden geldiğince mücadele etmektir. Şimdiye kadar emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten Saadet Partisi'nde hiçbir zaman ayrılan taraf olmadık. Partiden olmaktan memnunduk. Ancak kader, ne olacağı belli olmuyor. Bundan sonraki süreçte Numan Bey'le birlikte olacağız.''

    SİVAS İL BAŞKANI HALİL İBRAHİM KARADEMİR İLE BAZI YÖNETİCİLER PARTİDEN İSTİFA ETTİ

    Saadet Partisi Sivas İl Başkanı Halil İbrahim Karademir ile il ve ilçe teşkilatından bazı yöneticiler istifa etti.

    Karademir, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, partiden istifa kararını kamuoyuna açıkladı.

    Numan Kurtulmuş'un 26 Ekim 2008'de genel başkan seçilmesinden sonra partilerine gösterilen ilgi ve alakanın daha da yükseldiğini ifade eden Karademir, ''11 Temmuz kongresi ile beraber yeni bir dönem başlayacaktı ki buna izin verilmemiştir'' dedi.

    14 aydır İl başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatan Karademir, şunları söyledi:

    ''40 yıldır 'önce ahlak ve maneviyat' diyerek çıktığımız bu yolda, 11 Temmuz kongresinden sonra ahlaki ve manevi değerlerimize uygun olmayan bir süreç yaşanmış, gönüller kırılmış, tamiri zor olan yaralar açılmıştır. Herkes aklıselim hareket etmesi gerekirken, nefisler öne çıkmış ve bu sürecin hızlanmasını sağlamıştır. Kongreden sonraki talihsiz açıklamalar, iftarda yaşanan fiziki ve sözlü saldırılar, partimize karşı açılan davalar ve kayyum atanması, artık beraber yürüme şansı bırakmamıştır.''

    Pazartesi günü gerçekleştirdikleri yönetim kurulu toplantısından sonra yaptıkları istişareler sonucunda partiden istifa etmeye karar verdiklerini ifade eden Karademir, kendisi ile birlikte il yönetiminden 20 kişinin istifa ettiğini belirtti.

    Akıncılar, Kangal, Yıldızeli ilçe yönetimlerinin komple, Şarkışla ilçe yönetiminin ise başkan hariç istifa ettiğini kaydeden Karademir, Kadınlar Komisyonu il ve ilçe yönetimlerinin, büyük kongre delegelerinden bazılarının, partide görev alan bazı eski yöneticilerin de istifa ettiğini söyledi.

    Bundan sonraki süreçte Numan Kurtulmuş ile birlikte hareket edeceklerini ifade eden Karademir, Milli görüş kimliğinin devam edeceğini belirtti.

    NEVŞEHİR MERKEZ İLÇE BAŞKANI KOÇAK İSTİFA ETTİ

    Saadet Partisi (SP) Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Mustafa Koçak, partisinden istifa etti.

    Koçak, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 17 aydır yürütmekte olduğu görevinden ve partisinden istifa ettiğini söyledi.

    Partisinin 11 Temmuz 2010'da gerçekleşen büyük kongresinden sonra yaşanan olaylar nedeniyle istifa ettiğini ifade eden Koçak, ''Kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine, dostça bir ayrılığın daha doğru olacağına inandığı'' için partisinden istifa ettiğini kaydetti.

    Koçak, ''Saadet Partisi artık bir derlenme ve toparlanma adresi olmaktan çıktığını gösterdi. Önce ahlak ve maneviyat söylemiyle yola çıkan bir partide ahlaki ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan iftira, yalan, hakaret ve fiili saldırılar gerçekleşmiş, teşkilat mensuplarımız kardeş kavgasına sürüklenmek istenmiştir'' dedi.

    SAADET PARTİSİ ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI'NDA İSTİFA: İL VE 11 İLÇE TEŞKİLATININ BAŞKANLARI İLE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN TAMAMI İSTİFA ETTİ

    Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Mustafa Özkan, daha fazla kavgaya, daha fazla çatışmaya, yeni kerbela denemelerine, kırgınlıklara ve anlamsız zaman kayıplarına vesile olmamak için istifa ettiklerini söyledi.

    Özkan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 11 Temmuzda yapılan kongrenin ardından partiye ve Genel Başkan Numan Kurtulmuş'a çeşitli saldırılar yapıldığını belirterek, sürecin sonunda partinin kayyuma devredildiğini anımsattı.

    Partisinin komplo ile karşı karşıya bırakıldığını ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

    ''Son zamanlarda yaşananlar siyasi hareketin geliştiğini gösteriyor. Buna rağmen kongrenin ardından üzücü olaylar yaşandı. Bizi boğmaya çalıştılar, buna kimsenin gücü yetmez. Bugün zor bir karar veriyoruz. Daha fazla kavgaya, daha fazla çatışmaya yeni kerbela denemelerine, kırgınlıklara ve anlamsız zaman kayıplarına vesile olmamak için istifa ediyoruz. Mihalıççık ve Çifteler ilçeleri hariç tüm ilçeler de istifa etti. 50 kişilik il yönetiminden yaklaşık 30 kişi istifa etti. Bu bir veda konuşması değil, yeni bir başlangıcın ön sözüdür. Bundan sonrada milli görüş çizgisinin özünü kaybetmeden siyaset yapacağız.''

    Özkan, konuşmasının ardından basın mensuplarının fotoğraf çektiği sırada Saadet Partisi rozetini çıkararak ''Şerefle taşıdığım rozeti üzülerek çıkardım'' dedi.




    Fakıbaba, Saadet Partisi'nden istifa etti Yorumları