Topçu'dan başörtü yasağı için net tavır   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (15:37)   Son Mesaj: 10-06-2010 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    10-06-2010

    Topçu'dan başörtü yasağı için net tavır

    Topçu'dan başörtü yasağı için net tavır


    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, başörtüsü tartışmalarına ilişkin, ''Çocuklarımıza karşı çağ dışı, ideolojik, bağnaz bir uygulama var. Bunun önüne geçmek, bunu kaldırmak lazım'' dedi.

    Topçu, partisinin Ankara İl Başkanlığınca Ulus Meydanı'nda düzenlenen üye kayıt kampanyasına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topçu, başörtüsü tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine, sorunun ''kökten çözülmesi'' gerektiğini belirtti. Türkiye'nin bu sorunu aşması gerektiğini vurgulayan Topçu, ''Çocuklarımıza karşı çağ dışı, ideolojik, bağnaz bir uygulama var. Bunun önüne geçmek, bunu kaldırmak lazım. İleri demokrasi yaşayan ülkeler böyle çağ dışılıklara meydan vermiyor. Çocuklarımız milyarlarca dolar ödeyerek onun bunun üniversitelerinde okuyor. Bu aynı zamanda insan hakları ile de çelişkili bir durum'' diye konuştu.

    YÖK'ü ''12 Eylül cuntası tarafından kurulan anti-demokratik bir kurum'' olarak niteleyen Topçu, ''YÖK'ün bugüne kadarki idarecilerinin üniversiteler üzerinde yaptığı ideolojik tasarrufla kanuni dayanağı olmayan bir uygulama yapıyorlar'' dedi. Topçu, başörtüsü sorununun çözümü için anayasal bir düzenlemenin gerektiği de belirtti.

    Bir gazetecinin ''CHP bu sorunun çözümü için 'İran modeli' önerdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' demesi üzerine Topçu, şunları söyledi:

    ''Bunlar işi sulandırıyor, çarpıtıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bazen güzel şeyler söylüyor, umutlanıyoruz. Olması gereken bu. Anamuhalefet partimizin böylesine toplumu ilgilendiren, bireysel hak ve özgürlükler konusundaki bir meseleye olumlu yaklaşımı BBP olarak beni sevindiriyor ama sonuca bakınca... Bakıyorsun ki yine genetiğine dönmüş. Bunun üzerinden siyaset yapıyorlar, iktidar da buna çanak tutuyor. Ne iktidar samimi olarak yaklaşıyor bu konuya, ne de muhalefet samimi olarak yaklaşıyor. Oy kaygısı ile hareket edince olan mağdur gençlere oluyor. Umut ediyorum ki bu işin üzerinden siyaset yapmayı bırakırlar. Bunun önüne geçilmesi lazım. Bu hak gasbının önüne geçilmesi lazım. Bu sorunu kim çözerse çözsün BBP onun yanındadır, arkasındadır, üzerine düşeni yapmaya hazırdır.''

    Parti olarak üye kayıt kampanyası başlattıklarını da anlatan Topçu, partisinin Yargıtay'da tescilli 35 binin üzerinde üyesi olduğunu, bu sayıyı 1 milyona çıkarmak için bu kampanyayı başlattıklarını kaydetti.

    Üye kayıt işlemleri yapan parti görevlileriyle de sohbet eden Topçu, bu sırada partiye yeni üye olan İsa Özcan ile Hürriyet Bayram'ın kayıt formlarındaki onay bölümünü imzaladı. BBP Genel Başkanı Topçu, Özcan ve Bayram'a parti rozeti de taktı.




    Topçu'dan başörtü yasağı için net tavır Yorumları