BBP, 1 milyon üye ile Meclis'i hedefliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (15:36)   Son Mesaj: 10-06-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 501  

    10-06-2010

    BBP, 1 milyon üye ile Meclis'i hedefliyor

    BBP, 1 milyon üye ile Meclis'i hedefliyor


    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu Ankara İl Başkanlığı tarafından Ulus heykel önünde başlatılan 'üye kayıt' kampanyasına katıldı.

    Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, başörtüsü sorunuyla ilgili YÖK'ün İstanbul Üniversitesi'ne gönderdiği yazıyı olumlu karşıladı. Sorunun kökten çözülmesi için anayasa değişikliğini işaret eden Topçu, "12 Eylül cuntasının ortaya koyduğu antidemokratik bir kurum olan YÖK'ün bugüne kadar idarecilerin üniversiteler üzerinde yapmış olduğu ideolojik tasarrufla, hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir uygulamayı keyfiyetle uygulayıp duruyorlar." dedi.

    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu Ankara İl Başkanlığı tarafından Ulus heykel önünde başlatılan 'üye kayıt' kampanyasına katıldı. Açılan standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Topçu kampanyaya katılan vatandaşlara BBP rozeti taktı. Yurdun dört bir yanında üye kayıt kampanyası başlattıklarını anlatan Topçu, vatandaşların kampanyaya ciddi bir ilgisinin olduğunu söyledi. BBP'nin geçtiğimiz seçimlerde 1 milyon oy aldığını hatırlatan Topçu, hedeflerinin Yargıtay'da tescilli 35 bin olan üye kaydını 1 milyona çıkarmak olduğunu ifade etti. Bunun neticesinde BBP'nin önümüzdeki seçimlerde başarı elde ederek Meclis'e gireceğini belirten Topçu, "Önümüzdeki dönem ülke için çok hassastır. Şimdi rafa kaldırdıkları, üzerinden siyaset yaptıkları, sivil millet mutabakatlı bir anayasanın ivedilikle çıkması elzemdir. Ve tabiî ki önümüzdeki dönem terörle mücadele konseptinin değişmesi elzemdir. Bireysel hak ve özgürlüklerin yerine oturması elzemdir." diye konuştu. 'BAŞÖRTÜSÜ SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ ANAYASAYLA MÜMKÜNDÜR'

    Bir gazetecinin, "YÖK, İstanbul Üniversitesi'ne dersten atılan öğrencinin yapmış olduğu itirazın ardından bir yazı gönderdi. YÖK'ün bu kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Topçu, YÖK'ün bu kararını olumlu bulduğunu söyledi. Bu sorunun artık kökten çözülmesi gerektiğine inandığını kaydeden Topçu, "Anayasanın değişikliğiyle alakalı bana gelen iktidar partisine, verdiğim 11 sayfalık öneride de YÖK'ün 130 ve 131. madde kanununun değiştirilip üniversitelerimizdeki çağ dışı bu uygulamanın önüne geçilmesi gereğini söylemiştim. Bu hem katsayı adaletsizliğiyle alakalıydı, hem de ister bireysel hak ve özgürlükler olarak, görün, ister inanç özgürlüğü olarak görün, neticede çağ dışı ideolojik, bağnaz bir uygulama var çocuklarımıza. Bunun önüne geçmek lazım." dedi.

    İleri demokrasiyi yaşayan ülkelerin böyle çağ dışı uygulamalara ödün vermediğini ifade eden BBP lideri, "Türkiye'nin bunu aşması lazım. Ama ne yazık ki gördüğümüz odur ki 12 Eylül cuntasının ortaya koyduğu anti demokratik bir kurum olan YÖK'ün bugüne kadar idarecilerin üniversiteler üzerindeki yapmış olduğu ideolojik tasarrufla, hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir uygulamayı bir keyfiyetle uygulayıp duruyorlar. Ne yazık ki iktidarlar da bunun üzerinden siyaset yapıyor. Bunu doğru bulmuyorum. Bunun kökten çözümü anayasayla mümkündür." şeklinde konuştu.

    'KILIÇDAROĞLU GÜZEL ŞEYLER SÖYLEYİP BİZİ UMUTLANDIRIYOR'

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili önerisinin hatırlatılması üzerine Topçu, bu tür önerilerin işi sulandırıp, çarpıttığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun bazen güzel şeyler söyleyip kendilerini umutlandırdığını belirten Topçu, ana muhalefet partimizin böylesine toplumu ilgilendiren bir meseleye olumlu bakmasının kendisini sevindirdiğini belirtti.
    Sonuca bakınca işin farklı olduğunu savunan Topçu, 'Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz' sözünü hatırlatarak, başörtüsü üzerinden siyaset yapıldığını, iktidar ve muhalefetin bu konuda samimi olmadığını ifade etti.




    BBP, 1 milyon üye ile Meclis'i hedefliyor Yorumları