İsavi: Irak'ta hükümeti kurulması istenmiyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (14:38)   Son Mesaj: 10-06-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    10-06-2010

    İsavi: Irak'ta hükümeti kurulması istenmiyor

    İsavi: Irak'ta hükümeti kurulması istenmiyor


    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Başbakan Yardımcısı Rafi El İsavi ile görüştü. İsavi, hükümetin kurulamamasını dış mihraklara bağlarken, Davutoğlu hükümetin Iraklılar tarafından kurulmasından yana olduklarını belirtti.

    Irak Başbakan Yardımcısı Rafi El İsavi, "Irak'ta hükümetin oluşturulmasına engel olan hususların, dış müdahalelerden kaynaklandığını" söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan İsavi, Türkiye ile ilişkilerin, Türkiye'nin Irak'ın içişlerine müdahale etmemesi ve ülkedeki tüm taraflara eşit mesafede durması dolayısıyla sağlıklı yürüdüğünü kaydetti.

    İsavi, "hükümet kurma çalışmalarının tamamlanmamasının Irak'taki gruplardan mı yoksa, dış müdahalelerden mi kaynaklandığı" sorusu üzerine, "Irak'ta hükümetin kurulmasının Irak'ın iç işi olduğunu ancak engellerin dış müdahalelerden kaynaklandığını" belirtti.

    Rafi El İsavi, "Dış müdahale olmasının, Irak'ta hükümet kurma çalışmalarına dahil olan listeler arasında sorun olmadığı anlamına gelmediğini" kaydederek, "oyların tekrar sayılması gibi hususların süreci yokuşa sürdüğünü, dış müdahalelerin özellikle El Irakiye listesinin kazanımlarına karşı yürütüldüğünü ancak bu kazanımları korumaya kararlı olduklarını" söyledi.

    İsavi, konuşmasında, Türkiye'nin tarafsız tutumuna vurgu yaparak, "Türkiye hükümetinden, komşu ülkelerin bu konuda işbirliği yapması ve Irak'ın içişlerine müdahale edilmemesi konusunda mesaj iletmesini istediklerini" belirtti.

    Dışişleri Bakanı Davutoğlu da, Irak'ta güçlü ve istikrarlı bir yönetimin kurulmamasının Türkiye'nin terörle mücadelesini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Türkiye'nin tüm komşu ülkelere aynı mesajı ilettiğini" kaydetti.

    Davutoğlu, "Irak'ta hükümetin kurulması, Iraklı kardeşlerimizin görevidir" dedi.




    İsavi: Irak'ta hükümeti kurulması istenmiyor Yorumları