Erdoğan ve Gül'ün hayran kaldığı Cenk   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (14:38)   Son Mesaj: 10-06-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 581  

    10-06-2010

    Erdoğan ve Gül'ün hayran kaldığı Cenk

    Erdoğan ve Gül'ün hayran kaldığı Cenk


    İstanbul Şehir Üniversitesi'nin akademik yılı açılışında öğrenciler adına konuşan bir üniversite öğrencisinin espri ve özgüven dolu sözleri Gül ve Erdoğan'ı hayran bıraktı. Liderler kürsüde Cenk'e övgüler yağdırdı.

    Altunizade Kampüsü'nde düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ve çok sayıda davetli katıldı.

    ÖZGÜVEN VE ESPRİ DOLU SÖZLERİ GÜLDÜRDÜ

    Törende üniversite öğrencileri adına konuşan Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi Cenk Arslan'ın espri ve özgüven dolu sözleri katılanları hem güldürdü. Öğrenci, herkesin beğenisini kazandı.

    Facebook üzerinden üniversite açılışında bir öğrencinin konuşma yapacağının duyurulduğunu ve o anda konuşmayı yapmaya karar verdiğini söyleyen Arslan, Şehir Üniversitesi'nin tanıtım broşüründe 'Şehir Fırsatlarla Doludur' yazdığını hatırlattı.

    Arslan'ın, "Bunu biliyordum ama Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve Sayın Dışişleri Bakanı'na aynı anda hitap etme fırsatının karşıma bu kadar erken çıkacağını tahmin etmemiştim." esprisi salonu dolduranların alkışları ve kahkahalarıyla karşılandı.

    Arslan, "Devlet erkânına konuşacağımı bilseydim, kravat ve takım elbisemi getirirdim." dedi.

    YouTube'dan daha önce üniversite açılışlarında yapılan öğrenci konuşmalarına bakarak hazırlanmak istediğini belirten Arslan, ancak site yasaklı olduğu için erişim sağlayamadığını belirtti.

    Arslan'ın bu sözleri de törene katılanlarca alkışlandı.

    GÜL: BİRAZ ÇOK UĞRAŞACAKSINIZ HERHALDE

    Tören konuşan Cumhurbaşkanı Gül, öğrenciler adına konuşan Cenk Arslan'ın daha üniversiteye yeni başlamasına rağmen özgüvenle cevval bir konuşma yaptığını belirtti.

    Gül, ''Burada 4 yıl geçtikten sonra mezun olurken kim bilir nasıl bir konuşma yapacak. Birçok üniversitede, üniversite mezunu olan öğrenciler bu konuşmaları yapıyorlar. Burada değerli öğretim üyelerine de seslenmek istiyorum; işte öğrencileriniz... Demek ki böyle öğrenciler olacak. Dolayısıyla hem şanslısınız hem de biraz çok uğraşacaksınız herhalde. O sinyali de kendisi zaten burada konuşurken verdi." ifadelerini kullandı.

    ERDOĞAN: HAYRAN KALDIM

    Başbakan Erdoğan da, kendisinden önce konuşma yapan öğrenci Cenk Arslan'ın konuşmasına dikkat çekti. Konuşmanın büyük bir özgüven içinde yapıldığını belirten Erdoğan, bu topraklarda yaşayan insanların da aynı özgüvene ihtiyacı olduğunu belirtti.

    Öğrencinin konuşmasına hayran kaldığını belirten Erdoğan, "O kadar özgüven vardı ki konuşmasında, neredeyse kravatımı, ceketimi çıkaracaktım." diye konuştu.

    ARSLAN: BAŞBAKAN YANINA ÇAĞIRDI

    Törenin sonunda gazetecilere açıklama yapan öğrenci Cenk Arslan, konuşmaya çok fazla vakit harcayamadığını, teneffüs aralarında hazırladığını, bugün son şeklini verdiğini belirterek, "Daha ayrıntılı düşünebilseydim çok daha farklı bir konuşma olurdu." dedi.

    Törenden sonra Başbakan'ın kendisini yanına çağırdığını belirten Arslan, "Kendisi 'özgüvenin nereden geliyor' diye sordu. Ben 'estağfurullah' dedim. Konuşmaya nasıl hazırlandığımı sordu. Ben de size söylediklerimi söyledim." dedi.

    Arslan, Erdoğan'la konuşmasında YouTube yasağının gündeme gelmediğini ifade etti.




    Erdoğan ve Gül'ün hayran kaldığı Cenk Yorumları