JİTEM'in arşivi 8 çuval belgenin içinde yok yok   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (13:57)   Son Mesaj: 10-06-2010 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    10-06-2010

    JİTEM'in arşivi 8 çuval belgenin içinde yok yok

    JİTEM'in arşivi 8 çuval belgenin içinde yok yok


    Arif Doğan'a ait çuvallardan 2 bin sayfa belge çıktı. Gül ve Erdoğan'ın da fişlendiği anlaşılan belgeler arasında Güneydoğu'daki aşiretlerden asker ailelerine kadar bir dizi rapor bulunuyor.

    Özgür CEBE'nin haberi İnternet ortamına düşen ses kaydında "Jİ- TEM'i ben kurdum" diyen Ergenekon davasının tutuksuz sanığı emekli Albay Arif Doğan'ın 8 çuvaldan oluşan binlerce sayfalık arşivinden gizli belgeler, darbe planları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında fişleme notları çıktı. Son dönemde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in kuşkulu uçak kazasında ölümünü de içeren açıklamaları ile dikkatleri çeken Arif Doğan, geçen hafta 2 gün Beşiktaş Adliyesi'nde Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından 16 saat sorgulanmıştı. Doğan'a, İstanbul Beykoz'da kendisine ait bir depoda ele geçen ve "Jİ- TEM'in arşivi' olarak adlandırılan 8 çuval doküman sorulduğu öğrenildi. Dokümanlar arasında siyasilerden işadamlarına fişlemeler, PKK'dan Güneydoğu'daki çeşitli kesimlere kadar raporlar yer aldığı ortaya çıktı. Ayrıca 1997 tarihli ve elle yazılmış "İrticai faaliyetler" başlıklı bir doküman da var. Kimin yazdığı belli olmayan ancak 6 imza ve "Gizli" ibaresi bulunan doküman, o dönem kapatılan Refah Partisi'nin milletvekili olan Abdullah Gül ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayip Erdoğan'a ait bilgileri içeriyor. Ayrıca MÜSİAD üyesi işadamlarını da kapsayan bilgiler de dokümanlarda yer alıyor.

    AŞİRETLER VE TARİKATLAR

    Güneydoğu'daki 44 aşiretin mezhepleri, devlete bağlılık dereceleri, siyasal özellikleri, katıldıkları isyanlar, kullandıkları silah ve özellikleri, psikolojik durumları ile Binbaşı Cem Ersever tarafından kaleme alınan "Bölgedeki aşiretler büyük Kürdistan" başlıklı rapor önemli dokümanlar arasında. Bazı askerlerin eşlerinin türban takıp takmadıkları, irticai örgütler, ev toplantıları ve benzeri dini toplantılara katılıp katılmadıklarına ilişkin Arif Doğan imzalı bir rapor da belgeler arasında dikkati çekti.

    Belgelerden satır başları...

    "Merkez İstihbarat grup komutanlığı" başlıklı ve subay, astsubay, itirafçılardan oluşan sivil memur statüsündeki görev şemaları.

    Üzerinde "2. İstihbarat ve Terörle Mücadele Birlik Komutanlığı" yazılı öldürülen Binbaşı Ahmet Cem Ersever'in imzasını taşıyan mesaj, bilgi ve yazıların yer aldığı dokümanlar.

    Arif Doğan'ın para havalesi yaptığı kişilere ait "Gizli ve özel" yazılı dekontlar.

    Jandarma Genel Komutanlığı'na yazılmış Kürtçülük hareketinin başlangıcına ilişkin notlar.

    "Kişiye Özel" başlığıyla Arif Doğan'ın Jandarma Genel Komutanlığı'na gönderdiği Yalova'daki okul, yurt, kuran kursu, dernek, dergâh ve tarikatlara ilişkin rapor.

    Camiler, Cemevleri, Alevi-Sünni bölgeleri, dernek ve vakıfların istihbari bilgileri.

    "Aşırı sağ tarikatlar" başlıklı doküman.

    Kürt yazar Musa Anter'in de aralarında bulunduğu bazı kişilere ait konuşma metinleri

    Uğur Mumcu cinayetine ilişkin bilgi notları.

    Doğan yine ifade verecek

    Arif Doğan'ın faili meçhullerle ilgili açıklamaları üzerine Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadesi alınacak. Doğan, bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek savcıya ifade verecek. Doğan'ın ifadesi Diyarbakır'a gönderilecek. Öte yandan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen ikinci Ergenekon davasının duruşmasında, Eşref Bitlis, Turgut Özal, Cem Ersever'in ölümü ve faili meçhul cinayetlerle ilgili belgelerin soruşturma yeri olan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verildi. Tutuklu sanık eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin hakkında daha önce iki kez "cezai ehliyetinin tam olmadığı" yönünde rapor gönderen Adli Tıp Kurumu'ndan "kesin" rapor düzenlemesi istendi.

    SABAH




    JİTEM'in arşivi 8 çuval belgenin içinde yok yok Yorumları