Türkiye ve Mısır Yuvarlak Masada   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (13:37)   Son Mesaj: 10-06-2010 (13:37)    Cevap: 0    Gösterim: 522  

    10-06-2010

    Türkiye ve Mısır Yuvarlak Masada

    Türkiye ve Mısır Yuvarlak Masada


    TASAM Afrika Enstitüsü Afrika Toplantıları “Türkiye – Mısır Yuvarlak Masa Toplantısı” 7 Ekim 2010 tarihinde Mısır Dış İlişkiler Konseyi işbirliği ile İstanbul’da gerçekleştirilecektir.

    İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü salonunda 7 Ekim 2010 tarihinde saat 09.00"da başlayacak Türkiye -; Mısır Yuvarlak Masa Toplantısı"na Mısır tarafı yüksek düzeyli bir heyetle katılacak. Türkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM ve İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü iş birliği ile 7 Ekim 2010 tarihinde icra edilecek Türkiye -; Mısır Yuvarlak Masa Toplantısı"na Mısır tarafı yüksek düzeyli bir heyetle katılacak.

    Toplantıda, iki ülkeyi ilgilendiren güncel konuların yanı sıra "Orta Doğu"da Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi, Bölgenin Barış Sürecindeki Mevcut Konumu ve Gelecekteki Görünümü", "Afrika"nın Genel Durumu ve Sudan", "Türkiye-Mısır İlişkileri" ile "Afrika"nın Genel Durumu ve Sudan" konuları müzakere edilecek. İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü"nde yapılacak toplantıya Türkiye ve Mısır"dan katılacak konuşmacıların dışında çok sayıda uzman, akademisyen, gazeteci, iş dünyasının temsilcileri, bürokrat ve diplomatların toplantıya izleyici veya müzakereci olarak katılımı beklenmektedir.

    Türkiye - Mısır Yuvarlak Masa Toplantısı"na Türkiye tarafından TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, TASAM Başkan Yardımcısı E. Büyükelçi Murat Bilhan, TASAM Ankara Temsilcisi E. Büyükelçi Doç. Dr. Ali Engin Oba, TASAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vural Altın, TASAM Direktörü Dr. Engin Selçuk, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye- Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield, T.C. Başbakanlık E- Devlet Grup Başkanı Dr. Ramazan Altıok katılacaklar.

    Türkiye -; Mısır Yuvarlak Masa toplantısına katılacak Mısır Heyeti ise Mısır Arap Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Büyükelçi Abderahman Salaheldin, Mısır Dış İlişkiler Konseyi"nden Büyükelçi Mohamed Shaker, Büyükelçi Abdel Raouf El Ridy, Büyükelçi Amin Shalaby, Büyükelçi Fathy El Shazly ve İşadamı Mohamed Kassem'den oluşuyor.




    Türkiye ve Mısır Yuvarlak Masada Yorumları