Erdoğan: 12 Eylül sonra ekonominin önü açıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (13:21)   Son Mesaj: 10-06-2010 (13:21)    Cevap: 0    Gösterim: 459  

    10-06-2010

    Erdoğan: 12 Eylül sonra ekonominin önü açıldı

    Erdoğan: 12 Eylül sonra ekonominin önü açıldı


    Erdoğan, 14. Uluslararası İş Formu'nun açılışında konuştu. Referanduma değinen Erdoğan 'ekonomide farklı dönemin başlangıcı olacak' dedi. Erdoğan İstanbul'un da finansal merkez olma yolunda ilerlediğini söyledi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''12 Eylül'de halkımızın takdiriyle gerçekleşen Anayasa değişikliği, demokratikleşme noktasındaki önemiyle paralel olarak, ekonominin önünün ve ufkunun açılmasında da inanıyorum ki farklı bir dönemin başlangıcı olacaktır'' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'u merkez alarak, 3 saatlik uçuş mesafeyle ulaşılan geniş coğrafyanın, dünya nüfusunun en yoğun, dünya pazarlarının en canlı coğrafyasını oluşturduğunu belirterek, ''İstanbul, bizim de son dönemdeki yoğun gayretlerimiz neticesinde, Uluslararası bir finans merkezi olma yönünde emin adımlarla ilerliyor'' dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyada, yoksulun daha da yoksullaştığı, zenginin daha da zenginleştiği bir sistemin sürdürülebilir olmadığının açık olduğunu belirterek, ''Bir kesim, sınır tanımaksızın tüketirken, sınır tanımaksızın hırsla kazanırken, diğer bir kesimin, küreselleşmenin aracı olan televizyon ve internetten bunu sadece seyrediyor olması, vicdanları yaralamakta, adalet duygusunu zedelemektedir'' dedi.

    Erdoğan şöyle konuştu:

    'AB sürecinde Türkiye'yi istemiyoruz diyorsanız çıkın açıklayın' dedik. Muhalefet bunu çarpıtıyor. AB reddetmiyor ama bazı bahaneler buluyor. Biz de bu yolu izliyoruz.

    Ayrıntılar gelecek




    Erdoğan: 12 Eylül sonra ekonominin önü açıldı Yorumları