EHAD Camiler Haftasını kutladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (12:57)   Son Mesaj: 10-06-2010 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 635  

    10-06-2010

    EHAD Camiler Haftasını kutladı

    EHAD Camiler Haftasını kutladı


    Kısa adı EHAD olan Evrensel Hafızlar Derneği Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dernekten yapılan açıklamada, camilerin ibadet mekanlarının yanı sıra birlik ve beraberliğimize katkı sağlayan mukaddes mekanlar olduğu belirtildi.

    Camilerin insanları manevi huzura kavuşturan merkezler olduğu belirtilen açıklamada "Camiler Allah"ın evleridir. Allahın evi (Beytullah) olan Kabe"nin şubeleridirler. Yüce dinimiz İslam'ın kutsal saydığı değerlerin başında ve en önemlileri arasında cami ve mescitler gelmektedir. Camilerde ibadet eden insanlar, orada derin bir huzur ve sükuna kavuşurlar. Efendimiz (sav) mahşerde hiçbir gölgenin olmadığı o dehşetli günde yedi sınıf insanın Allah"ın özel korumasında olduğunu, bunlardan bir tanesinin de kalbi mescitlere bağlı kimseler olduğuna dikkat çekmektedir. Peygamberimizin müjdesine mazhar olmak için camilerimizi ve mescitlerimizi cemaatsiz bırakmamalı ve bu mukaddes mekanlarımız için gereken ilgi ve ihtimam gösterilmeliyiz."denildi. "Camiler toplumu birleştirir"

    Camilerin farklı toplumsal statüde bulunan insanları aynı safta omuz omuza birleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada "Camiler insanların sosyalleşmelerine katkıda bulunan müesseselerdir. Bu mekanlarda insanlar farklılıklar ile karşılaşır; başkalarıyla temasa geçerler. Herhangi bir ayırıma tabi olmaksızın zengin-fakir, amir-memur bir araya gelip diz dize, omuz omuza, gönül gönüle ibadet ederek gerçek manada eşitlik duygusunun tadına varırlar. Camiler İslam"ın oluşturmak istediği birlik ruhunun hem bir göstergesi, hem de sağlamlaştırıcısı ve devam ettiricisidir. İşte camiler, Müslümanlar arasındaki dargınlık ve kırgınlıkları, farklı özlem ve ilgileri bir tarafa iterek, onları huzur ve sükuna kavuşturma bakımından önemli görevler üstlenen soysal alanlardır." ifadesine yer verildi.

    "Hafızlar camilerimizin müdavimleridir"

    Camilerle hafızların birbirinden ayrılmaz unsurlar olduğu belirtilerek "Kur"anın hadimi olan hafızlar asırlardır camilerimizin ihya ve inşa edilmesine yardımcı olmuşlardır. Kur"anın eşsiz sadasının camilerimizde yankılanmasında büyük gayret göstermişlerdir. Hafızlar, Allah"ın seçkin kullarıdır. Camiler ise Allah"ı evleridir" denilen açıklamada "Hafızlar Allah"ın evlerinin en başta gelen müdavimleridir. Hz Peygamber"le beraber asırlardır devam eden hafızlık müessesesi camiler, medreseler, darülhuffaz ve darulkurralar gibi müesseselerde sürmüştür Hem hafızlarımızın hem de camilerimizin sayılarının artması en büyük arzumuzdur. Bunun için elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz. Bizler EHAD olarak içinde bulunduğumuz Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nı kutluyor, milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz" cümleleri yer aldı.

    Sahih Okuma Dersleri başlıyor

    Öte yandan EHAD, Sahih Okuma Derslerinin yeniden başladığını açıkladı

    EHAD geleneksel hale getirdiği Sahih Okuma Derslerine derneğin genel merkezinin bulunduğu Ankara"da ve şubelerinin bulunduğu bir çok ilde devam edecek. Erkeklere tashihi Huruf ve Tecvid seminerleri verilecek. Seminerlere yeterlilik sınavlarına hazırlananlar, hafızlar ve din görevlileri katılabilecek. Ayrıca Hanımlara yönelik, Arapça, Fıkıh ve Kur"anı Kerim seminerleri düzenlenecek. Ders ve Seminerler, 11 Ekim 2010 tarihinde başlayacak. Ders ve seminerlere katılmak isteyen vatandaşlarımız EHAD"ın 0 544 358 15 81 numaralı telefonları ile www.ehad.org.tr adresinden bilgi alabilecekler.




    EHAD Camiler Haftasını kutladı Yorumları