Şehit babası: Terfi isteyeceklerine hesap versinler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (10:57)   Son Mesaj: 10-06-2010 (10:57)    Cevap: 0    Gösterim: 507  

    10-06-2010

    Şehit babası: Terfi isteyeceklerine hesap versinler

    Şehit babası: Terfi isteyeceklerine hesap versinler


    Hantepe saldırısında şehit düşen Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın babası Selahattin Yılmaz, terfi ettirilmedikleri için Askerî Yüksek İdare Mahkemesi'ne (AYİM) başvuran generallere tepki gösterdi.

    MUSTAFA YÜKSEL'in haberi Balyoz davası sanıkları arasında yer alan Tümgeneral Gürbüz Kaya ile Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nun başvurusu üzerine AYİM'in yürütmeyi durdurma kararı almasına karşı çıkan Yılmaz, "Önce şehit olan çocukların hesabını versinler." dedi. Tümgeneral Kaya'nın iki yıllık Hakkâri 3. Taktik Tümen Komutanlığı döneminde Aktütün, Gediktepe ve Hantepe gibi 27 terör saldırısı yapıldı. Bu baskınlarda 64 asker şehit oldu.

    Terfi almak için askeri yargıya giden Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın komutan olduğu sürede 3 Ekim 2008'de Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu'nda 17 asker, 27 Mayıs 2009'da Hantepe'de mayın patlaması sonucu 7 asker, 19 Haziran'da Gediktepe saldırısında 11 asker, 20 Temmuz 2010'da Hantepe baskınında 6 asker şehit verildi. Gürbüz Kaya'nın adı, ilk olarak Çukurca'da patlayan ve daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait olduğu ortaya çıkan mayınlarla gündeme geldi. Patlamanın ardından internete düşen ses kaydında, mayınların terör örgütüne değil, TSK'ya ait olduğu ifade ediliyordu. Çukurca'da altı askerin şehit edildiği Hantepe baskınındaki teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın babası olan Selahattin Yılmaz, aynı zamanda Balyoz davası sanığı olan 3 generalin terfi etmek için AYİM'e başvurmasına tepki gösterdi. Yılmaz şunları söyledi: "Oğlumun şehit olmasında ihmal olduğu kesin. Tümgeneral Gürbüz Kaya, terfiden önce bunun hesabını versin. Suçlular cezasını çeksin."

    AYİM'in kararını, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şube Başkanı Volkan Kaya da eleştirdi. "Tümgeneral Gürbüz Kaya, sivil mahkemelerde önce komutanı olduğu dönemdeki şehitlerin hesabını versin." diyen Kaya, "Bu çocuklar ne şekilde şehit oldu? Bunların hesabını versinler. Mahkeme kararıyla terfi alacaklar, önce bu olayları aydınlatsın." ifadelerini kullandı.

    ZAMAN




    Şehit babası: Terfi isteyeceklerine hesap versinler Yorumları