El-Kaide'de Türk F16 pilotu'na açıklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (09:57)   Son Mesaj: 10-06-2010 (09:57)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

    10-06-2010

    El-Kaide'de Türk F16 pilotu'na açıklama

    El-Kaide'de Türk F16 pilotu'na açıklama


    El-Kaide’nin içerisinde daha önce Türk Hava Kuvvetleri’nde görev yapmış bir F-16 pilotunun olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.İrticai faaliyet yürüttüğü iddiasıyla atılan pilot binbaşı ve Pakistan istihbaratı olayla ilgili şunları söyledi.

    Amerikan Associated Press, önceki gün Pakistan İstihbarat Örgütü"den (ISI) üst düzey bir yetkiliye dayandırarak verdiği haberde, "Afganistan sınırındaki El-Kaide kamplarında çok sayıda Çeçen, Özbek, Arap ve Türkler"den oluşan bir militan grubu tespit edildi. Hatta bunlardan biri daha önce Türk Hava Kuvvetleri"nde F-16 pilotu olarak görev yapan bir Türk subayı" diye yazdı.

    AP"nin adını açıklamadığı aynı kaynak, El-Kaide"nin bu Türk subayını çok önemsediğini belirterek, "Buradan da anlayacağınız gibi, çok iyi almış kişiler bile burada El-Kaide saflarına katılabiliyor. Aynı kampta Avrupa pasaportlu onlarca militan da var" diye konuştu.

    Başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde gazete manşetlerine taşınan bu şok iddia dikkatleri Türk F-16 pilotlarına çevirdi.

    Saçmalık ötesi bir iddia

    Türk Hava Kuvvetleri"nden daha önce irticai faaliyet yürüttüğü iddiasıyla atılan pilot binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları, yaptığı açıklamada, "Böyle bir şey olabileceğine ihtimal vermiyorum.

    Ordudan atılanlar arasından biri türden bir örgüte katılsa mutlaka haberimiz olurdu. Ama böyle birşey sözkonusu değil. Kaldı ki, bir Türk subayı El-Kaide gibi karanlık bir örgütün ne olduğunu bilir.

    Bu saçmalık ötesi bir iddia... Bunu gündeme getirenler iddiayı bir istihbaratçıya dayandırıyor. Kim bu, gerçekte öyle biri var mı belli değil. Bu tür şeylere itibar göstermemez lazım.

    Ordudan atılan bir F-16 pilotu bırakın böyle bir örgüte katılmayı, bu türden örgütlerin görüşme taleplerini bile kabul etmez. Hem El-Kaide"nin F-16 uçağı mı var ki, pilotu olsun. Gülünç ve komik bir iddia..." dedi.

    TSK"dan, irticai faaliyette bulunduğu iddiasıyla ihraç edilen adının açıklanmasını istemeyen bir F-16 pilotu da, şu değerlendirmeyi yaptı:

    "Haberi gördüm, karikatür gibi birşey... Böyle birşey olabilir mi? Emekli Türk F-16 pilotu neden El-Kaide"ye katılsın ki? Buna kim inanır? Ciddiye alınır tarafı yok"

    Genelkurmay bilgi istedi

    İddialar üzerine Genelkurmay Başkanlığı tarafından Pakistan makamlarıyla irtibata geçilerek, konuyla ilgili bilgi istendi.

    Pakistanlı yetkililer, Genelkurmay Başkanlığına, Pakistan istihbaratının eski bir Türk subayının bu tür bir eğitime katıldığı yönünde tespitinin bulunmadığını bildirdi.

    Pakistanlı yetkililer, aynı zamanda herhangi bir Pakistan istihbarat mensubu tarafından, bir Türk subayının eğitim görmesine ilişkin bir açıklama yapılmadığını belirtti.

    Vatan




    El-Kaide'de Türk F16 pilotu'na açıklama Yorumları