Vatikan'dan Nobel ödülüne itirazı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (09:43)   Son Mesaj: 10-06-2010 (09:43)    Cevap: 0    Gösterim: 610  

    10-06-2010

    Vatikan'dan Nobel ödülüne itirazı

    Vatikan'dan Nobel ödülüne itirazı
    İsveç Akademisi’nin Tıp Ödülü’nü Edwards’a vermesi ‘kabul edilemez’ olarak yorumlandı

    Aslı Kayabal'ın haberi Vatikan, 2010 Nobel Tıp Ödülü"nün genetik ve tüp bebek konularında ilk araştırmaları başlatan İngiliz bilimci Robert Edwards"a verilmesini eleştirerek İsveç Akademisi"nce alınan kararın kabul edilemez olduğunu savundu.

    "Hak etmedi"

    Vatikan Papalık Yaşam Akademisi Başkanı Ignacio Carraro, Robert Edwards"ın bilimsel alanda önemli araştırmalara imza atmasına karşın tüp bebek konusunda attığı adımlarla Nobel"i hak etmediğini açıkladı. Robert Edwards"in tüp bebek uygulamasıyla kısırlık sorununa gerçekte çözüm getirmediğini ileri süren Carraro, bilim dünyasının kısırlık sorununa daha ekonomik bir yöntem geliştirmesi gerektiğini söyledi.

    İsveç Akademisi"nin 2010 Nobel Tıp Ödülü"nü Edwards"a vermekle Katolik Kilisesi"nin savunduğu değerlere karşı tavır aldığını aktaran Carraro, "Edwards"ışeytanlaştıramayız, İngiliz bilimcinin yumurta hücrelerinin ticari satışına önayak olduğunu da düşünmüyoruz, ancak Akademi bu yıl Nobel Tıp Ödülü"nü kökhücreleri keşfeden bilim insanlarıMc Cullock ve Till"e verebilirdi" diye konuştu.

    Daha sert bir üslüp

    Ignacio Carraro"dan daha sert bir üslupla konuşan Vatikan Bilim ve Yaşam Derneği başkan yardımcısı Lucio Romano ise, "Robert Edwards"ın Nobel Tıp Ödülü"ne değer görülmesi kabul edilemez bir karar" dedi.

    (Cumhuriyet)




    Vatikan'dan Nobel ödülüne itirazı Yorumları