Nobel fizik ödülü Geim ve Novoselov'un   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (08:44)   Son Mesaj: 10-06-2010 (08:44)    Cevap: 0    Gösterim: 450  

    10-06-2010

    Nobel fizik ödülü Geim ve Novoselov'un

    Nobel fizik ödülü Geim ve  Novoselov'un
    İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından verilen 2010 Nobel Fizik Ödülünü paylaşan Andre Geim ile Konstantin Novoselov, böyle bir ödül almayı beklemediklerini söyledi.

    Ödüllerin duyurulmasından sonra, ödüllerin açıklandığı ve Nobel Komitesinin bulunduğu salona telefonla bağlanan Andre Geim, kendisine Nobel ödülü kazandığı haberi verildiğinde çok şaşırdığını anlattı. Ödülü beklemediğini kaydeden Geim, bu yıl Nobel ödülünün astrofizik alanındaki çalışmalara verilmesini beklediğini itiraf etti. Bu yılki Nobel Fizik Ödülünü Geim ile paylaşan Konstantin Novoselov da bu ödülü almayı beklemediğini ve öğrendiğinde çok şaşırdığını söyledi.

    2010 yılı Nobel Fizik Ödülünü alan 51 yaşındaki Geim Rus kökenli olmasına karşın Hollanda vatandaşlığına geçmiş, 36 yaşındaki Novoselov ise İngiltere ve Rusya vatandaşlıklarına sahip. Her ikisi de Rusya doğumlu olan bilimadamları, kariyerlerine doğdukları ülkede başladılar.

    Nobel Fizik Ödülünü kazanan Geim ve Novoselov'a 10 milyon İsveç Kronu (yaklaşık 1,5 milyon dolar) verilecek.




    Nobel fizik ödülü Geim ve Novoselov'un Yorumları