Okuma azmi parasız genci sokaklara mahkûm etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (04:04)   Son Mesaj: 10-06-2010 (04:04)    Cevap: 0    Gösterim: 629  

    10-06-2010

    Okuma azmi parasız genci sokaklara mahkûm etti

    Okuma azmi parasız genci sokaklara mahkûm etti


    Erzincan Emniyet Müdürlüğüne gelen ihbarı değerlendiren emniyet mensupları gördükleri şüpheli gencin dram karşısında şaşırdılar.

    Olay 01 Ekim 2010 günü Erzincan Emniyet Müdürlüğüne gece saatlerinde gelen şüpheli şahıs ihbarını değerlendiren emniyet mensuplarının yaptığı çalışma sonrası ortaya çıktı.

    İhbar doğrultusunda Erzincan Ordu Caddesi üzerinde bulunan Vakıflar İşhanına giden emniyet görevlileri yaptıkları araştırma sonucunda iş hanının bodrum katında bulunan mescitte eşgale uyan bir şüpheli şahsı yakaladı. Emniyet görevlilerinin yaptıkları ilk sorguda şahsın Diyarbakır Bismil nüfusuna kayıtlı Aziz Çetin (23) olduğu anlaşıldı. Yapılan ilk sorgusunda her hangi bir sabıka kaydı bulunmadığı öğrenilen Aziz Çetin" in polisin sorguyu dahada derinleştirmesi üzerine dram dolu yaşamı sorgu yapan polisleri şaşırttı.

    Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2 sınıfı başarılı bir öğrencisi olan Aziz Çetin çiftçilikle uğraşan babasından aldığı hasat parası ile kayıt yaptırdıktan sonra parasız kaldığı için yaklaşık 10 gündür çarşıların bodrumlarında bulunan mescitlerde, sokaklarda ve parklarda kaldığı tespit edildi. Okumak için inanılmaz bir azimle mücadele eden Aziz Çetin 2008 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi jeoloji Mühendisliğini kazanmış ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bir hafta gittiği okulunu bırakarak ailesinin yanına dönmek zorunda kaldığı öğrenildi. Karşılaştıkları bu dram karşısında duyarsız kalmayan Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube personeli 3 gündür aç olduğunu söyleyen Aziz Çetin" i sahiplenerek karnını doyurduktan sonra temizlik ihtiyaçlarını da giderip kendi imkanlarıyla aralarında topladıkları para ile Aziz Çetin" e yeni elbiseler aldılar. Bu kadar sıkıntılı bir durumda olmasına rağmen kimseden yardım istemeyen Aziz Çetin, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube personelinin yaptığı yardım karşısında duygulandı. Aziz Çetin" in ihtiyaçlarını giderdikten sonra Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube personeli Çetin" i geçici bir süreliğine TEDAŞ İl Müdürlüğü misafir hanesine yerleştirdiler.

    İnanılmaz okuma azmi ile görenleri şaşırtan Aziz Çetin" in bu mücadelesi takdirleri üzerine topladı. Çetin" in okumak için vermiş olduğu bu mücadeleye devam edebilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının ve hayırsever vatandaşların desteğine ihtiyacı var.

    www.haber-24.com




    Okuma azmi parasız genci sokaklara mahkûm etti Yorumları