Kahvecilerden sigara yasağı anketi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-06-2010 (03:00)   Son Mesaj: 10-06-2010 (03:00)    Cevap: 0    Gösterim: 457  

    10-06-2010

    Kahvecilerden sigara yasağı anketi

    Kahvecilerden sigara yasağı anketi


    Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı Murat Ağaoğlu, 43 yerleşim bölgesinde yaptıkları ankette, tütün ve sigara yasağının kahveci esnafını zarara uğrattığını tespit ettiklerini açıkladı.

    Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı Ağaoğlu yaptığı yazılı açıklamayla, tütün ve sigara yasağının kahveci esnafına zararına ilişkin federasyon tarafından 28 il ve 15 ilçede, 2 bin işyeri ve 6 bin 542 kahvehanede müşterisi arasında yapılan anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Ankete toplam 8 bin 744 kişinin katıldığını bildiren Ağaoğlu, kahvehane müşterileri arasında sigara yasağından memnun olmayanların oranının yüzde 87 olduğunu açıkladı. Yasağın tamamen kaldırılmasını isteyenlerin oranının yüzde 64 olduğunu belirten Ağaoğlu, bölüm oluşturulmasını isteyenlerin oranının ise yüzde 36 olduğunu kaydetti.

    Ağaoğlu, kahvehane sahipleri arasında sigara yasağından memnun olmayanların oranının yüzde 93 olduğunu açıklarken, sigara yasağından doğan iş kaybının yüzde 96 olduğunu, sigara yasağından sonra çalışan personeldeki azalmanın ise yüzde 93 olduğunu bildirdi.

    Yaptıkları anket sonunda kahvehanelere gitme oranındaki azalmanın yüzde 85 olduğunu açıklayan Ağaoğlu, 43 yerleşim bölgesinde yaptıkları anket sonucunda tütün ve sigara yasağının kahveci esnafını zarara uğrattığını tespit ettiklerini açıkladı.

    AA




    Kahvecilerden sigara yasağı anketi Yorumları