Taha Akyol: Öğretim görevlisi polis değildir   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-05-2010 (17:57)   Son Mesaj: 10-05-2010 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 587  

    10-05-2010

    Taha Akyol: Öğretim görevlisi polis değildir

    Taha Akyol: Öğretim görevlisi polis değildir


    Başörtü yasağı kısmen üniversitelerde kaldırıldı. Gazeteci Taha Akyol, yeni uygulamayı yorumladı. Akyol, başörtüsü takan öğrenciyi öğretim görevlisinin bir polis gibi davranarak dersten atamayacağını belirtti.

    Başörtü yasağı YÖK'ün üniversitelere gönderdiği genelgeyle kısmen çözümlenmiş durumda. Gazeteci Taha Akyol, yaşanan süreci değerlendirdi. Akyol, başörtüsü sürecinin eğitim hakkı olduğunu belirterek Başbakan Erdoğan'ın Diyanet'i devreye koymak istemesinin nedenlerini de belirtti.

    Akyol, konunun din ve vicdan hürriyeti çerçevesinde ele alınacağını belirterek, Diyanet'in sürece dahil edilmek istendiğini ve bunun da haklı bir tercih olduğunu söyledi.

    Akyol, Kılıçdaroğlu'nun İran veya Pakistan usulü örtünme şeklini dile getirmesini de yorumladı. Akyol, İran'da çarşafın Şii gelenekler ve Kerbela yasını yansıttığını söyleyerek, camiler de bile siyah bayrak olduğunu sözlerine ekledi. Kılıçdaroğlu'nun verdiği örneklerde sosyolojik ve tarihsel geçmişi de gözönüne alması gerektiğini vurguladı.

    Akyol, süreçle ilgili olarak öğretim üyelerinin polis gibi davranamayacağını ve öğrencileri yaka paça atamayacaklarını söyledi.





    Taha Akyol: Öğretim görevlisi polis değildir Yorumları